Vučić o Kosovu: Gledaću da ubedim narod

Izvor: Vesti-online.com, 24.Maj.2018, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o Kosovu: Gledaću da ubedim narod

Bićemo spremni da razgovaramo sa Albancima u svakom trenutku, ali očekujemo da bude ispunjen Briselski sporazum, navodi predsednik Vučić.

Prema njegovim rečima, Albanci kažu da im ne pada na pamet da ispune obaveze iz Briselskog sporazuma, što govori da imaju “hrabrost i drskost, ali i nečiju podršku“.

- A šta smo radili onda poslednjih pet godina, ako oni ne žele da ispune svoje obaveze? Mi smo naše ispunili, od prve do poslednje. Stalno ističu tu energetiku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da mi to nismo ispunili. Pa tu sporazuma nema, obmanjujete svet. Bio sam prisutan na svim razgovorima, znam šta smo potpisivali, a šta nismo - rekao je Vučić na konferenciji za medije sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

Kako kaže, zbog toga “moramo između sebe da razgovaramo i ne tražimo razlog za prekid dijaloga, već da u njega uđemo sa još većom energijom“.

- Ako ne poštuju međunarodne ugovore kao što je Briselski, onda vam je jasno ukoliko taj problem ne rešimo šta će se desiti. Znam da je velika većina građana Srbije za to da ostane zamrznut konflikt. Daću sve od sebe, nehajući za svoju političku karijeru da se izborim sa tim stavom. Ne želim da budem odgovoran za neke nove ratove kada se zamrznuti sukob odmrzne. Nisam protiv svojih građana, ali gledaću da ubedim narod - istakao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.