Vučić o Kosovu: Dobio sam poruku od Lavrova, niko se neće dogovarati bez Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2018, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o Kosovu: Dobio sam poruku od Lavrova, niko se neće dogovarati bez Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao je da su ruski šef diplomatije Sergej Lavrov i savetnik predsednika SAD Džon Bolton dogovorili rešenje za Kosmet.

Lavrov i Bolton su, kaže, po prvi put razgovarali o Kosovu i Metohiji.

- Šta god da neko dogovara, mora Srbija da se dogovori - rekao je Vučić.

Dodao je i da je dobio poruku od Lavrova.

- Ponavljam vam - bilo šta da neko dogovara mora Srbija da se dogovori, a mi smo daleko, mnogo, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mnogo daleko od bilo kakvog kompromisnog rešenja - rekao je Vučić.

Zato i jeste veoma zabrinut zbog pretnje osnivanjem vojske takozvanog Kosova, stvarima vezanim za Interpol, onim što se dešava u vezi elektrosistema, do toga da Priština hoće da ograniči dijalog...

A ima i peta stvar, dodao je, a to je da žele da stave na dnevni red skupštine u Prištini da je kažnjivo napadati tekovine borbe OVK.

- To znači da svaki Srbin koji živi na KiM mora da hvali te tekovine - dodao je.

Naveo je da je to neodgovornost koja nema granica, da ga takve stvari brinu i da ne zna kako na tako nešto uopššte odgovoriti.

Vučić kaže da bi imalo katastrofalne posledice kada bi se i mi ponašali tako neodgovorno.

- Zato ćemo da gledamo da sačuvamo stabilnost i mir i da u tom ludilu, koji neko generiše, mi ni na koji način ne učestvujemo - podvukao je predsednik Srbije i dodao i da kada se sagledaju stvari u svetu i odnosi između velikih sila ostaje još samo da se oružano rešavaju problemi, a mi u tom i takvom svetu moramo da sačuvamo sebe i budućnost za našu decu.

Pratite nas i na instagramu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.