Vučić nije stigao do sela Banje, zaustavila ga kosovska policija

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Sep.2018, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić nije stigao do sela Banje, zaustavila ga kosovska policija

KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska policija zaustavila je danas nešto posle 10 časova predsednika Srbije Aleksandra Vučića na putu Zubin potok Banje, pa se Vučić uputio ka Kosovskoj Mitrovici. 

Kolona sa predsednikom Srbije je zaustavljena na putu ka selu Banje i on se uputio ka Kosovskoj Mitrovici.

Mestanima sela Banje obratio se telefonom.

"Nisam mogao da prođem dalje jer nisam hteo da ugrozim vas i vašu bezbednost. Zato vas molim da se vi Srbi u Banjama >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << držite ratnički, najsnažnije što možete. Ne želim da ugrozim vas i vašu bezbednost. Vaša država biće uz vas", poručio je telefonom Vučić meštanima.

Vučić je u Kosovskoj Mitrovici naglasio da su se danas na KiM ponašali "kao mala deca pre obdaništa, jaslica, da bi oni mogli da kažu - tako kažu iz Prištine".

On je rekao da će o barikadama na putu za selo Banje govoriti mirne glave, ali da mu je jasno da iza svega stoji zvanična Priština.

"Tražili smo, nijednog sekunda nam nisu rekli da ne možemo da idemo u Banje", rekao je Vučić za RTS.

"Igrali se, palili neke zamišljene lomače, neki vole puške da spremaju, šta ćete. Ja ih na puške neću pozivati i neću dozvoliti da se puškama iživljavaju nad našim narodom", zaključio je.

Kako je ranije javio RTS, u selu Trnava su se čuli i rafali. Kako je naveo ministar odbrane Aleksandar Vulin, blokade prave naoružani veterani terorističke OVK i da za to odgovornost snosi Kadri Veselji.

Prema nezvaničnim informacijama na koje se poziva RTS, organizatori blokada su predsednici opština u Drenici po nalogu Kadrija Veseljija. RTS navodi i da Kfor i KPS ne mogu da garantuju bezbednost.

Na snimcima koje je RTS emitovao vidi se veća grupa demonstranata na putu, među kojima su bili i oni koji su pokazivali rukama znak albanskog dvoglavog orla i nosili transparente protiv posete Vučića Kosovu i Metohiji.

RTS podseća da je Srbica u potpunosti naseljena Albancima, a da se u selu Banje nalazi oko 300 srpskih kuća. Takođe, RTS saznaje da se očekuju masovniji protesti i blokade i da je sve više naoružanih ljudi na terenu.

Vučić je, inače, danas nastavio dvodnevnu posetu KiM uručivanjem donacije Kliničko bolničkim centrima u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici, a potom i posetom radovima na izgradnji naselja "Sunčane doline" u Zvečanu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.