Vučić na Kipru

Izvor: RTS, 25.Sep.2012, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić na Kipru

Kipar podržava nastavak evropskog puta Srbije i neće priznati nezavisnost Kosova, istaknuto je tokom sastanka prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandara Vučića i ministra odbrane te države Demetrisa Elijadesa.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić počeo je posetu Kipru gde će na neformalnom susretu ministara odbrane zemalja Evropske unije imati seriju bilateralnih susreta.

Tokom današnjeg sastanka sa domaćinom, kiparskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ministrom odbrane Demetriosom Elijadesom, istaknuto je da Kipar podržava nastavak evropskog puta Srbije i da neće priznati nezavisnost Kosova.  

Vučić je naglasio potrebu za razvojem vojno-ekonomske saradnje, predložio izvoz našeg naoružanja i municije na Kipar i pozvao kiparskog kolegu da poseti fabrike namenske industrije u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

On je izrazio zahvalnost Vlade Srbije za principijelni stav Kipra u odnosu na kosovsko pitanje i istakao važnost kiparske podrške u procesu priključenja Srbije Evropskoj uniji.

"Srbi su ne samo dobri partneri, nego i prijatelji, i to je stav celog naroda, a ne samo kiparske vlade", rekao je Elijades i naglasio podršku Srbiji na putu ka EU.

Kiparski ministar je istakao da Kipar nikada neće priznati Kosovo i da je to pitanje principa, ali i međunarodnog prava.

Eliades je iskazao pesimizam povodom rešavanja kiparskog pitanja i zahvalio je ministru Vučiću na učešću pripadnika Vojske Srbije u mirovnoj misiji UN na Kipru istakavši da su srpski vojnici među najboljima.

Vučić je ovim sastankom započeo trodnevnu posetu Kipru, gde učestvuje na sastanku ministara odbrane Evropske unije, gde će na marginama sastanka imati bilateralne susrete sa osam ministara odbrane zemalja Evropske unije i zemalja kandidata.

Tokom posete, Vučić će posetiti i kontingent Vojske Srbije angažovan u mirovnoj operaciji UN na Kipru i sastaće se sa šefom Misije i načelnikom štaba mirovnih snaga, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vucičh počeo posetu Kipru susretom s ministrom odbrane

Izvor: NaDlanu.com, 25.Sep.2012

BEOGRAD, 25. septembra 2012. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić sastao se u utorak u Nikoziji s ministrom odbrane Kipra Demetrisom Elijadesom, saopšteno je iz Vučićevog kabineta... BEOGRAD, 25. septembra 2012. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.