Vučić ima pitanje za ministra: Pitaću Popovića što nije sačuvao KiM 2008?

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2019, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić ima pitanje za ministra: Pitaću Popovića što nije sačuvao KiM 2008?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će pitati ministra Nenada Popovića zašto nije zaštitio Kosovo 2008. godine, kada je bio potpredsednik tada vladajuće, Demokratske stranke Srbije. 

- Moj odgovor na to što je Popović rekao je ''svaka čast, tako bi trebalo, i super je to, nego - što to nisi uradio 2008. godine, jer si bio potpredsednik tada vladajuće stranke. Što to nisi zaštitio tada? >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mi ga danas štitimo - rekao je Vučić.

Kaže da ga to još uvek lično nije pitao, ali da će to uraditi kada ga bude video.

Komentarišući različite stavove ministara Ivice Dačića i Popovića u vezi sa Kosovom i Metohijom, Vučić je rekao da ne očekuje da oni imaju jedinstven stav po tom pitanju, ali da očekuje da budu realni i ozbiljni.

Dačić je nedavno rekao da je predlog Srbije za rešavanje tog pitanja razgraničenje, dok je Popović naveo da "nikakvu drugu politiku, osim postizanja kompromisa u okviru Ustava Srbije i Rezolucije 1244, Vlada nikada nije utvrdila".

Na pitanje da li iza Popovića stoji ruski lobiji i da li tu treba tražiti odgovor na ovo što se dešava, Vučić je zahvalio na tom pitanju i dodao da dok je on predsednik i dok njegova stranka ima većinu neće uticati na politiku Srbije.

- Hvala vam na pitanju zato što znam da dobro poznajete one na koje utiču mnoge zapadne ambasade, ima i onih na koje utiču sa istoka -  rekao je Vučić na TV Prva.

On je istakao da je ponosan što radi u interesu srpskog naroda bez obzira na veroispovest i nacionalnost i da razgovara sa svima.

- Sve čujem i slušam, ali služim samo Srbiji. Nijedan ambasador i ambasada neće uticati na politiku dok sam ja predsednik i dok stranka koju vodim ima većinu - rekao je Vucicć.

Da li tako rade i ministri, pitala je novinarka, na šta je Vučić ponovio da na njega ne može da utiče niko spolja i da stranci govore da je težak čovek, čak i odvratan, a da veruje da su ministri časni, a to znači da ne rade ni za koga drugog.

Verujete ili znate? - pitali su voditelji.

- Verujem -  rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.