Vučić i ambasadori Kvinte o nesuglasicama po pitanju KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2015, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i ambasadori Kvinte o nesuglasicama po pitanju KiM

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorima zemalja Kvinte o značaju evropskog puta Srbije, ali i o svim nesuglasicama i neslaganjima vezanim za Kosovo i Metohiju.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer je sa najvišim diplomatskim predstavnicima zemalja Kvinte i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji razgovarao o pregovorima Beograda i Prištine, kao i o nacrtu platforme >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evropske unije u pregovorima o Kosovu.

Na otvorenom i sadržajnom sastanku, koji je trajao dva sata i petnaest minuta, razgovaralo se o svim nesuglasicama u implementaciji Briselskog sporazuma, kao i značajnim neslaganjima po pitanju prijema Kosova u Unesko.

Premijer Vučić istakao je važnost evropskog puta Srbije, ali i uspostavljanje istinskih partnerskih i prijateljskih odnosa.

Ambasadori Kvinte istakli su posvećenost u podršci Srbije na njenom evropskom putu i, uprkos razlikama u pojedinim važnim pitanjima, nadu da se problemi i nesuglasice mogu rešavati dogovorom.

Delegacija Srbije, u kojoj su pored premijera bili: ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministarka zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović i šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, obavestila je predstavnike Kvinte i šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji i o nastavku borbe Srbije u zaštiti njenog duhovnog i kulturnog nasleđa na KiM, kao i brojnim razlozima za protivljenje ulasku Kosova u Unesko.

Ambasadorima je podeljena informacija o stepenu razaranja i ugroženosti srpskih manastira i crkava u južnoj srpskoj pokrajini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić i ambasadori Kvinte o nesuglasicama po pitanju KiM

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Okt.2015

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorima zemalja Kvinte o značaju evropskog puta Srbije, ali i o svim nesuglasicama i neslaganjima vezanim za Kosovo i Metohiju...Kako je saopšteno iz Vlade, premijer je sa najvišim diplomatskim predstavnicima zemalja...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.