Vučić i Tanin: Prisustvo Misije UN veoma važno za održavanje stabilnosti na Kosovu i Metohiji

Izvor: Press, 09.Avg.2017, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Tanin: Prisustvo Misije UN veoma važno za održavanje stabilnosti na Kosovu i Metohiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa šefom UNMIK-a Zahirom Taninom kako bi razmotrili aktuelnu političku i bezbednosnu situaciju na KiM uoči sednice Saveta bezbednosti 16. avgusta.
Foto: Tanjug
Na toj sednici biće predstavljen tromesečni izveštaj o radu UNMIK. 
Dvojica sagovornika su se saglasila da je prisustvo Misije UN veoma važno za održavanje stabilnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na Kosovu i Metohiji, kako kroz doslednu primenu Rezolucije 1244 UN, tako i kroz angažovanje da se realizuju dogovori postignuti u okviru Briselskog dijaloga. 






 
Šef UNMIK i specijalni predstavnik generalnog sekretara UN je ukazao na neophodnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine. 
Predsednik Vučić i Tanin su takođe istakli i važnost vođenja unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike. 
U razgovoru predsednika Vučića i Tanina konstatovano je da je saradnja državnih organa Srbije i Misije UN dobra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.