Vučić i Pompeo: Podrška SAD, Kosovo da ukine takse

Izvor: Mondo, 20.Avg.2019, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Pompeo: Podrška SAD, Kosovo da ukine takse

Dugačak sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea. Vučić kaže da Srbija ima podršku SAD u zahtevu da Albanci ukinu takse nametnute Srbiji...

View this post on Instagram

Susret u Njujorku - predsednik Vučić i državni sekretar SAD Majk Pompeo.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Aug 20, 2019 at 9:44am PDT

Vučić je posle susreta napisao: "Dugo smo razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << o svemu, želeo je da čuje šta Srbija misli pre svega o rešavanju kosovskog problema, čini mi se da sam na najkraći i na najjednostavniji način rekao stav Srbije.

Zamolio sam američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, još snažnije da utiče na kosovsko-metohijske Albance da ukinu takse, koje su nam nametnute pre godinu dana, i po tom pitanju nema sumnje da imamo američku podršku jer oni, kao i mi smatraju da je važno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine", napisao je Vučić.

Pompeo je rekao večeras da je sa  Vučićem imao produktivne razgovore o dijalogu Beograda i Prištine i pristupanju Srbije EU.

On je to napisao na svom Twitter nalogu po završetku sastanka u Njujorku.

Productive lunch with Serbian President @avucic on Kosovo-Serbia Dialogue and Serbia’s EU accession. Normalizing relations with Kosovo will strengthen stability and prosperity for Serbia, the #WesternBalkans, and the Transatlantic community. pic.twitter.com/8OpxkRz34o

— Secretary Pompeo (@SecPompeo) August 20, 2019

"Normalizacija odnosa sa Kosovom će ojačati stabilnost i prosperitet Srbije, Zapadnog Balkana i transatlantske zajednice", naveo je Pompeo.

Pompeo je planirao radni ručak sa Vučićem u 12:30 časova po lokalnom vremenu, odnosno u 18:30 po našem, a on je trajao duže nego što je bilo najavljeno, oko dva sata.

Radni ručak, koji je organizovan na marginama sednice Saveta bezbednosti UN o situaciji na Bliskom istoku, bio je zatvoren za medije.

Analitičari ovaj susret vide kao vrlo značajan kada je reč o uključivanja SAD u rešavanje kosovskog problema i pravca u kome će se odvijati nastavak dijaloga, ali i tražiti moguće rešenje.

Vučić ide u SAD: Sa Pompeom u Njujorku, šta se očekuje
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić se sastao sa Pompeom

Izvor: RTS, 20.Avg.2019

U Njujorku je počeo sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea. . Predsednik Srbije je na svom Instagram profilu "buducnostsrbijeav" objavio tri fotografije sa sastanka...Sastanak...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.