Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2017, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Lamert razgovarali o evrointegracijama i situaciji u regionu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras u Beogradu sa predsednikom nemačkog Bundestaga Norbertom Lamertom o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama i situaciji u regionu.

Vučić je istakao značaj jačanja ekonomskih veza Srbije i Nemačke, naglasivši da je zadovoljan saradnjom dveju zemalja i na političkom nivou, saopšteno je iz Predsedništva.

On je ocenio da je situacija u regionu komplikovana, ali mirna, i da će Srbija učiniti sve >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da očuva stabilnost, ali da rezultati izbora na Kosovu i Metohiji mogu dovesti i do novih tenzija.

Prema njegovim rečima, dijalog Beograda i Prištine nema alternativu i razgovor je jedini način za rešavanje problema.

"Ostaćemo posvećeni tom procesu", rekao je Vučić i dodao da je Srbija na evropskom putu i da je to spoljnopolitički prioritet koji se neće menjati.

Predsednik Bundestaga je rekao da Nemačka ceni prioritete koje je predsednik Srbije istakao u svom inauguracionom govoru i naglasio da će Srbija dobiti od Nemačke svu potrebnu podršku za te reforme u cilju napretka na evropskom putu.

Vučić će, nakon sastanka, ugostiti predsednika Bundestaga Norberta Lamerta na radnoj večeri u Vili "Mir".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Lamert: Nemačka ceni prioritete koje je postavio Vučić

Izvor: B92, 14.Jun.2017

Beograd -- Predsednik Bundestaga Norbert Lamert izjavio je da Nemačka ceni prioritete koje je predsednik Aleksandar Vučić istakao u inauguracionom govoru...Vučić je istakao značaj jačanja ekonomskih veza Srbije i Nemačke, naglasivši da je zadovoljan saradnjom dveju zemalja i na političkom nivou,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.