Izvor: JUGpress.com, 20.Apr.2021, 23:02

Vučić i Kurti se sastaju sledeće nedelje

PRIŠTINA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kuri sastaće se sledeće nedelje u Briselu, saznaje prištinski portal Demokracia iz međunarodnih izvora.

Kako prenosi Reporteri, sastanku će prisustvovati i visoki evropski zvaničnici.  Očekuje se da će Vučić prvi otići u Brisel, a posle njega i Kurti.

Na sastancima će se razgovarati o mogućnosti nastavka dijaloga i stvaranja okvira za taj proces, rekao je izvor.

Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << posete Briselu, očekuje se da će Kurti i Vučić narednih nedelja otići u zvanične posete Parizu, na poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Na sastancima u Briselu i Parizu razgovaraće se o novom formatu dijaloga između Srbije i Kosova, uz posredovanje Evropske unije.

Izvor: FoNet

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Milivojević: Zajednica srpskih opština obaveza kao prethodno pitanje

Izvor: RTS, 21.Apr.2021, 10:15

Zoran Milivojević, karijerni diplomata, ocenjuje za RTS da postoji interes da se dijalog Beograda i Prištine nastavi ali da je veoma važno kakva je sudbina Briselskog sporazuma i da je ZSO obaveza kao prethodno pitanje. Što se tiče međustranačkog dijaloga, kaže da je veoma važno da počne...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.