Vučić i Kurti na sednici Saveta bezbednosti o Kosovu

Izvor: VOA, 09.Feb.2024, 03:30

Vučić i Kurti na sednici Saveta bezbednosti o Kosovu

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održao je vanrednu o Kosovu, nakon odluke tamošnjih vlasti da evro postane jedina zakonita valuta. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obraćanja istakao da odluka kosovskih vlasti predstavlja napad na Srbe. Premijer Kosova Aljbin Kurti odbacio je te tvrdnje rekavši da je jedna od svrha uvođenja evra kao zakonite valute - sprečavanje finansiranja kriminalnih grupa pod kontrolom Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Svetu je predočena apsolutna istina"

Izvor: B92, 09.Feb.2024

Srpska lista saopštila je da je predsednik Aleksandar Vučić održao istorijski govor u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija...Kako su istakli, čitavom svetu je predočio apsolutnu istinu da Aljbin Kurti sada nad Srbima na Kosovu i Metohiji sprovodi zločin protiv čovečnosti, namerno kreirajući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.