“Vučić gubi autoritet na Kosovu”

Izvor: JužneVesti.com, 01.Apr.2018, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Vučić gubi autoritet na Kosovu”

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova, gostujući u emisiji Kvaka 22, zaključila je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić gubi autoritet na Kosovu i sumnja da će pravno-obavezujući sporazum biti potpisan, kao i da će Srbi napustiti Vladu Kosova.

Kao sagovornica novinarke Danice Vučenić u serijalu Kvaka 23 Novinske agencije FoNet, Trajkovićeva je ocenila da je, prilikom nedavnog hapšenja Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici i njegovog proterivanja sa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Kosova, upotrebljena prekomerna sila, "ali da narodu nije jasno šta se dešavalo".

Srbi su uplašeni, videli su da neko tuče, da se upada u salu, da se vodi predstavnik srpske države ulicama Prištine kao da ga linčuju - objasnila je Trajković, ukazujući da je cilj bio da se "dodatno antagonizuju Srbi i Albanci na Kosovu i da se podstiče dodatna mržnja prema Srbiji.

Ona smatra da se na Kosovu i oko Kosova u poslednje vreme mnoge stvari "dogovaraju iza kulisa" i "da je prosto neverovatno da se i ovo u Mitrovici nije tako dogovaralo".

O čemu je Trajkovićeva još govorila, možete pogledati u nastavku teksta.

Serijal "Kvaka 23" je, inače, multimedijalni servis vesti i TV intervjua FoNeta o političkim kriterijumima koje bi Srbija trebalo da ispuni za punopravno članstvo u Evropskoj uniji. Južne vesti će u narednom periodu prenositi svake nedelje vesti i intervjue ovog servisa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.