Vučić danas i sutra na KiM, prvo na Gazivodama i u Zubinom Potoku

Izvor: RTS, 08.Sep.2018, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić danas i sutra na KiM, prvo na Gazivodama i u Zubinom Potoku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počinje dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji, najpre obilaskom Gazivoda i Zubinog Potoka. Prvog dana posetiće i selo Ibarsko Postenje, Lešak i Leposavić. Uveče se sastaje s političkim predstavnicima Srba u Zvečanu.
Predsednik je odluku o odlasku na KiM doneo sinoć i poručio da je njegova namera očuvanje mira i stabilnosti, postizanje dogovora, a ne huškanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na sukobe.  

Dopisnik RTS-a javlja da Srbi sa pažnjom očekuju posetu predsednika i njegovo obraćanje najavljeno za sutra u Kosovskoj Mitrovici.
U Zubinom Potoku, Vučić će danas obići Centar za ekologiju i razvoj sporta i Centar Crvenog krsta.
Predviđeno je da predsednik poseti i gazdinstvo porodice Kovačević u selu Ibarsko Postenje i Poljoprivrednu školu iz Prištine sa privremenim sedištem u Lešku.
U Sportskoj hali u Leposaviću, predsednik će se obratiti na zatvaranju Biznis foruma.
U večernjim satima, Vučić će se sastati sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. 
Dopisnik RTS-a javlja da je na brani jezera Gazivode istaknut veliki bilbord sa natpisom "Dobro došao, predsedniče". Zastave Srbije i bilbordi istaknuti su i u Lešku, Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku. Nalaze se duž čitavog puta od Jarinja do Mitrovice, od punkta Brnjak do Zubinog Potoka i dalje.  
Na putu do jezera iz smera Kosovske Mitrovice i punkta Brnjak primetno je pojačano prisustvo policije.
Pripadnici specijalne policije sa specijalno obučenim psima proveravali su prostor između same brane. 
Uoči posete predsednika Srbije, sa najviše bezbednosne instance na Kosovu – Kfora saopšteno je da je situacija mirna i stabilna i da nema tenzija.

Iz Kfora je poručeno da će preduzeti sve neophodne mere da se omogući mirna poseta srpskog predsednika Aleksandra Vučića.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su sve međunarodne institucije upozorene i znaju da će predsednik Srbije doći na Kosovo i Metohiju, ali i da naše službe neće "sedeti skrštenih ruku", te da može da garantuje da se "tamo neće pojaviti niko ko će moći da hapsi Aleksandra Vučića".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvo Gazivode i Zubin Potok, Mitrovica spremna FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 08.Sep.2018

Kosovska Mitrovica -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas odlazi na Kosovo i Metohiju, a svoju dvodnevnu posetu započeće obilaskom Gazivoda i Zubinog Potoka...U Kosovskoj Mitrovici u toku su pripreme za dolazak predsednika, a deo grada je okićen bilbordima i posterima na kojima piše "Dobro...

Nastavak na B92...

Vučić danas ide na Kosovo i Metohiju, prvo će obići Zubin potok i Gazivode

Izvor: BKTV News, 08.Sep.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas popodne počinje dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji, politički, diplomatski, pa i bezbednosno mozda najizazovniju ove godine...Počeće je obilaskom Zubinog potoka i Gazivoda, na šta je Priština, prema medijima na albanskom, pristala tek na pritisak EU i...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.