Izvor: Nezavisne Novine, 03.Apr.2018, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Zahvalnost Burundiju zbog Kosova

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Republike Burundi Alenaom Emeom Njamitveom, kome je izrazio veliku zahvalnost za odluku te zemlje da povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Predsjednik Vučić je, tim povodom, zahvalnost izrazio i u svom pismu za predsjednika Burundija Pjera Kurunzizu, koje je uručio ministru Njamitveu.

Kako je saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << kancelarija za saradnju s medijima predsjednika Republike, Vučić je predsjednika Kurunzizu pozvao da posjeti Srbiju i da u budućnosti zajedno rade na podsticanju međudržavnih odnosa.

Kako je najavio predsjednik Vučić, Srbija će uskoro u glavnom gradu Budžumburi otvoriti diplomatsku kancelariju.

Ministar Njamitve je prenio pozdrave predsjednika Kurunzize i naglasio da je upravo od njega potekla jasna instrukcija o povlačenju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, pošto su pažljivo razmotrene sve okolnosti, između ostalog i relevantni međunarodni akti, poput Rezolucije Savjeta bezbjednosti UN, kao i prijateljski odnosi Beograda i Budžumbure iz perioda nekadašnje SFRJ.

Ministar Njamitve je ponovio podršku Burundija teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Dvojica sagovornika su saglasna da postoje brojne mogućnosti za razvoj saradnje u oblastima trgovine, odbrane i bezbjednosti, rudarstva i javnih finansija, kao i u obrazovanju, kulturi i sportu.

Izraženo je očekivanje da će u što skorije vrijeme biti usaglašeno osam predloženih međudržavnih sporazuma, koji bi bili temelji za intenzivnije kontakte i jače veze između Srbije i Burundija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Zahvalnost Burundiji zbog Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2018

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Republike Burundi Alenaom Emeom Njamitveom, kome je izrazio veliku zahvalnost za odluku te zemlje da povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova...Predsednik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Prijateljski razgovori sa delegacijom Republike Burundi

Izvor: Beta Video, 03.Apr.2018

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Aleksandar Živković sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Republike Burundi Alan Aime Njamitveom, u ime ministra odbrane Republike Srbije Aleksandra Vulina. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.