Vučić: Ubistvo Ivanovića je teroristički akt

Izvor: Prva.rs, 16.Jan.2018, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ubistvo Ivanovića je teroristički akt

Obraćajući se medijima nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, održane nakon ubistva Olivera Ivanovića koje se dogodilo jutros u Kosovskoj Mitrovici, Vučić je rekao da u ime države Srbije i u svoje ime i ime Vlade, izražava saučešće porodici, što je učinio i lično.
"Za državu Srbiju ovaj akt je teroristički i u skladu sa tim ćemo se prema tom aktu i odnositi", kazao je Vučić. 

"Počinioci ovog akta biće uhvaćeni, ako ih ne pronađu oni koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << to moraju da učine, učinićemo mi", dodao je Vučić. 
Kako je rekao, na sednici Saveta je dogovoreno i upućeno je pismo organima Euleksa i Unmika sa zahtevom da državni organi Republike Srbije učestvuju u sprovođenju istrage na teritoriji Kosova i Metohije. 

“Zato što smo uvereni da bi to značilo i otkrivanje istine o ubistvu Olivera Ivanovića. Pronaći ćemo ubicu ili ubice. Nemam ovlašćenja da u ovom trenutku govorim o saznajnima kojim raspolažemo. Neću da spekulišem, ali ima interesantnih detalja koji ukazuju na moguće počinioce“, rekao je Vučić.
“Ubijen je čovek koji je roditelj, suprug i koji sasvim sigurno nije bio neko ko je pozivao na sukob Srba i Albanaca. Ko god da je izveo – Srbin, Albanac, stranac, izveo je napad na porodicu Ivanović, na Srbe na KiM, na sever Kosova, na Srbe u celini“, dodao je predsednik Srbije. 

Dodao je da neće da govori o spekulacijama, ali da su “ubice ostavile određene tragove“. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Vučić u subotu i nedelju na Kosovu

Izvor: Prva.rs, 16.Jan.2018

Kako navode, predsednik će posetiti Kosovsku Mitrovicu, a u subotu uveče Gračanicu i Laplje Selo kako bi bio i razgovarao sa Srbima na Kosovu i Metohiji.. Vučić je ranije izjavio da je ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se Srbija prema tom aktu tako i odnositi.. "Počinioci ovog...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.