Vučić, Thaci i Mogherini za Nobela ako se Srbija i Kosovo dogovore do proleća

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Avg.2018, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić, Thaci i Mogherini za Nobela ako se Srbija i Kosovo dogovore do proleća

BEOGRAD - Ako kosovski čvor bude raspleten do proleća 2019, velike su šanse da predsednici Kosova i Srbije Hashim Thaci i Aleksandar Vučić i posrednica u briselskim pregovorima Federica Mogherini budu nominovani za Nobelovu nagradu za mir, piše list Danas pozivajući se na međunarodne diplomatske krugove.

Prvi korak ka mogućoj nominaciji Thacija, piše dalje Danas, je njegova biografija pod nazivom "Nova država i državnik", koja se ovog leta promoviše u zapadnim prestonicama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />
Autori Thacijeve biografije su diplomatski urednik britanskog Timesa Roger Boyce i dugogodišnja novinarka tog lista Suzy Jagger, dok je predgovor napisao bivši kandidat za predsednika SAD Bob Dole, koji se smatra jednim od Trampovih savetnika.

Prema nezvaničnim saznanjima Danasa, ta knjiga je dosad predstavljena u Londonu, Berlinu, Parizu i Beču.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.