Vučić: Srbija nije poražena, a to više i nije velika novost

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Nov.2015, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija nije poražena, a to više i nije velika novost

BEOGRAD - Srbija nije poražena, a to više i nije velika novost, jer polako ali sigurno učimo da u najmanju ruku ne gubimo, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić posle odluke Unesko da ne primi Kosovo u tu organizaciju.

"Kako jedna stara izreka kaže - bahatost je najveći neprijatelj pobede. Ja ne želim da likujem, niti mi Srbi želimo da se pravimo važni, ali hoćemo svima povodom odbijanja zahteva Kosova da uđe u Unesko da kažemo: Srbija nije poražena i to >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << više i nije velika novost, i Srbija polako, ali sigurno uči u najmanju ruku da ne gubi", rekao je Vučić na konferenciji za novinare povodom odluke Unesko o Kosovu.

On je rekao da su najbolji dokaz za to činjenica da je Srbija i u slučaju Rezolucije o Srebrenici, ekonomske agresije Hrvatske, kao i današnje sednice Generalne konferencije Unesko imala uspešan kraj.

Vučić je rekao da su srpski narod i zemlja završili sa kompleksima i frustracijama, da se bore za, a ne protiv, da štitimo svoje interese, i da više nismo neko kome se nameće bilo čija volja.

"Poruka građanima je da Srbiju više niko ne može da gazi", rekao je Vučić.

Štiteći interese naroda suprotstavili smo se jačima od sebe, koji nas nisu unizili, rekao je Vučić i istakao da je ponosan na zemlju i na narod.

On je rekao da će Srbija neke utakmice i gubiti, ali da neće odstupiti od svojih principa, te da neće ulaziti u sukobe već će pokušavati da dijalogom reši sve probleme.

"Mi stojimo uspravno, ne saginjemo glavu, ne gubimo. I zato molim građane Srbije da se naviknu na to. I kada budemo gubili, nećemo odstupiti od svoje politike. Bićemo principijalni, nećemo sukobe, hoćemo saradnju i dogovore", istakao je Vučić.

On je rekao da će Srbija držati svoju reč i ispunjavati sve što je dogovoreno, ali da istovremeno neće zaboraviti svoje interese.

"I kad kažemo 'ne' biće jako, duboko argumentovano. Naše 'ne' je nauk za mnogo veće, koji su hteli drugačiju odluku na Skupštini Uneska", rekao je premijer.

On je istakao da Srbiju niko ne može da gazi, da Srbiju niko ne može da unizi i da Srbija to ne dozvoljava.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Srbija nije poražena, a to više nije velika novost

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Nov.2015

BEOGRAD, PRIŠTINA - Srbija nije poražena, a to više i nije velika novost, jer polako ali sigurno učimo da u najmanju ruku ne gubimo, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić poslije odluke UNESCO da ne primi Kosovo u tu organizaciju..."Kako jedna stara izreka kaže - bahatost je najveći...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.