Vučić: Sporazum statusno neutralan

Izvor: RTS, 28.Maj.2013, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Sporazum statusno neutralan

Svi postignuti sporazumi o rešavanju kosovskog pitanja su statusno neutralni, i Priština je obavezna da menja zakone, kaže prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. Najavljuje da će sa Srbima sa Kosova i Metohije razgovarati u četvrtak ili petak i nada se da će oni raditi zajedno sa svojom vladom.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su svi postignuti sporazumi o rešavanju kosovskog pitanja statusno neutralni i da je Priština obavezna da menja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zakone što piše i u planu za implementaciju briselskog sporazuma.

Vučić je, nakon obilaska novoizgrađenog pogona fabrike "Sloboda Čačak", rekao da je i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton juče izjavila da su sporazumi koji su postignuti statusno neutralni. Vučić je danas u Čačku prisustvovao primopredaji vozila "hamer" koje je vlada SAD donirala Vojsci Srbije.

"To je bila jedna od stvari koje smo mi tražili", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li će Srbi na Kosovu i Metohiji izaći na lokalne izbore sa svojim dokumentima.

Vicepremijer je najavio da će sa Srbima sa Kosova i Metohije razgovarati u četvrtak ili petak i izrazio nadu da će oni raditi zajedno sa svojom vladom.

"Moraćemo da načinimo teške korake. U ovom trenutku nismo mogli naći bolje rešenje za južnu srpsku pokrajnu", rekao je Vučić i naglasio da su najvažniji napredak i budućnost Srbije.

Prvi potpredsednik vlade je rekao i da Srbija ne beži od svojih obaveza i ne laže građane kada je u pitanju Kosovo i Metohija, što je potvrđeno i njegovim nedavnim odlaskom na sever Kosova.

Komentariše najavu poslanika Marka Jakšića o formiranju privremene skupštine AP Kosova, Vučić je rekao da neće pred američkim ambasadorom da priča o "nekim predstavnicima srpskog naroda upravo zato što voli Srbiju i svoj narod".

Jakšić je ranije najavio takvu inicijativu tvrdeći da nije reč o paralelnoj instituciji već o rešenju koje je u skladu sa Ustavom Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vicepremijer: Oko Kosova sad sve jasno

Izvor: Mondo, 28.Maj.2013

Vicepremijer Aleksandar Vučić je ponovio u Čačku da je sada jasno da je sporazum o Kosovu statusno neutralan, a da će Vlada tek razmatrati pitanje zahteva za zamrzavanje plata..Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Čačku da su svi sporazumi koje je Beograd potpisao sa...

Nastavak na Mondo...

Vučić: Svi sporazumi o Kosovu statusno neutralni

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Maj.2013

BEOGRAD - Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u četvrtak, 30. maja, razgovarati sa Srbima sa Kosova o planu za primjenu briselskog sporazuma i naglasio da se nada da će "oni raditi zajedno sa svojom Vladom".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Sad Sever overava plan

Izvor: Večernje novosti, 28.Maj.2013

DRŽAVNI vrh Srbije otvoriće do kraja radne nedelje novi krug razgovora sa političkim predstavnicima severa Kosova o primeni briselskog sporazuma sa Prištinom.U srpskoj vladi očekuju da će posle potvrde iz EU da je dogovor statusno neutralan, i naši sunarodnici u ogromnoj većini učestvovati u...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.