Vučić: Sa sigurnošću tvrdimo, Radoičić nije ubio Ivanovića

Izvor: JUGpress.com, 27.Nov.2018, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Sa sigurnošću tvrdimo, Radoičić nije ubio Ivanovića

BEOGRAD

(FoNet)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da najveći broj građana Srbije želi status kvo kada je reč o rešavanju kosovsko-metohijskog pitanja, ali Albanci žele da zaokruže svoju državnost i za to su spremni da plate svaku cenu.

Da li smo mi spremni na to, rekao je Vučić za RTS i naglasio da, iako nije bio nadomak nekog rešenja za Kosovo, neki su počeli da slušaju. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << To je bila moja borba Davida pred Golijatom, koji se zove zapadni svet i Albanci, da dobijemo nešto za Srbiju i srpski narod, ocenio je Vučić.

Bez obzira na bezobrazluk Albanaca, na drskost, pretnje i pritiske na naš narod, moramo da se borimo da ostanemo na evropskom putu, jer ako sami izađemo, voz po njivi ne ide, ocenio je on.

Vučić je rekao da je danas popodne imao teške razgovore sa ljudima iz Evropske unije, koji su predložili sastanak i pokušaj da se dođe do kompromisa sa Kosovom, ali im je predočio da neće pristati na ucene i pritiske da se razgovara o bilo čemu drugom, osim o ukidanju carina.

Saznali smo da Milan Radoičić nije ubio Olivera Ivanovića i to srpska policija od danas može sa punom odgovornošću da tvrdi, rekao je Vučić, naglasivši da je Radoičića kosovska policija ispitala još 21. februara.

Sada su hteli da ga ubiju, došli su sa 52 policijaca, u garaži ih je bilo još 25, a dvadesetak je držalo logistiku, rekao je Vučić za RTS. On nije ni akademik, ni slikar, ni književnik, ali je, za razliku od mnogih velikosrba, uz sve stvari kojima ne mora da se ponosi i zbog njih nije uvek svako od nas srećan, uvek bio prvi na braniku severne Mitrovice.

On je čovek broj jedna za odbranu Mitrovice, objasnio je Vučić, dodavši da je Radoičić prošao poligraf. Vučić je istakao da Srbija ima mnoga saznaja o ubistvu Ivanovića, ali smo ćutali, a sve što je prištinska strana radila od početka ocenio je kao traljavo.

Ne želim da stvaram protivnike Srbiji na svakom mestu, mnogo ih imamo i ne uvek svojom krivicom, a i ne možete da igrate na šest tabli, ocenio je i ukazao da je nedopustivo u 21. veku stvarati liste nepoželjih, kao što je to učinila Crna Gora.

Znam da se to dogodilo, jer smo dobili zvanični dopis njihovog MUP, rekao je Vučić za RTS i predočio da Srbija neće zabranjivati ulaz intelektualcima iz Crne Gore. Srbija je suviše kosmopolitska, široka i demokratska da bi to činila, kazao je Vučić.

On je izjavio da njegova imovina i imovina njegove bliže i šire porodice nije uvećana od 2012. godine, “a nešto je i smanjena”, dok su privatne kompanije Dragana Đilasa zaradile 500 miliona evra od 2004. godine do 2013. godine, koliko je bio na javnoj funkciji.

Niti imam bankovne račune, niti imam novac u čarapama i slamaricima, niti imam u automobilima, rekao je Vučić za RTS. Pitali su me ko je moja tetka, to je Dragan Đilas, jer takve tetke nema kada je reč o novcu, istakao je Vučić i napomenuo da su deo iste „tajkunske hidre“ Đilas, Miroslav Mišković i Dragan Šolak.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.