Vučić: Rešenje problem Kosova za Srbiju bi bila velika stvar

Izvor: Politika, 14.Apr.2013, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Rešenje problem Kosova za Srbiju bi bila velika stvar

SREMSKA MITROVICA – Prvi potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija želi da postigne sporazum sa međunarodnom zajednicom i Prištinom, ali da to bude usklađeno sa našim elementarnim državnim i nacionalnim interesima, te da bi rešenje tog problema bila „ogromna stvar za našu zemlju”.

„Nije to pitanje da li će to biti u tri dana, jer i ako za mesec dana taj problem rešimo, mi smo ogromnu stvar za našu zemlju uradili”, kazao je Vučić i dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se svakog dana razgovara, da niko to neće stavljati pod tepih, niti će bežati od te teme.

„Mislim da je najvažnija poruka da Srbija hoće da rešava probleme i nema vremena za čekanje”, izjavio je Vučić novinarima posle obilaska porodice Adamić, čija dvoipogodišnja devojčica čeka na transplantaciju srca u Beču.

On je kazao i da je pozicija Srbije po tom pitanju jasna, da smo spremni i otvoreni za razgovore, uvek svuda i na svakom mestu pod pokroviteljstvom EU, a „koga će oni izabrati to je njihova stvar i mi o takvim stvarima ne vodimo računa”.

„Mi nismo imali nikakav problem sa tim šta je i kako je radila visoka komesarka EU Ketrin Ešton, već s tim što Priština nije želela da učini nikakav ustupak, a od srpske strane je to sve vreme traženo”, podsetio je Vučić.

Prvi potpredsednik vlade nema informacije o tome da će se komesar za proširenje Štefan File uključiti u dijalog Beograda i Prištine, o čemu spekulišu mediji u Srbiji, ali je , kako je rekao, njegov utisak da svi pokušavaju da pronađu način da se razgovori ne zatvaraju, već nastave.

„U našem je interesu da probleme rešavamo, a ne da nam se gomilaju”, kazao je Vučić navodeći da sve vreme postoji intenzivna komunikacija Beograda s Briselom ali i s mnogim drugim evropskim i vanevropskim centrima moći u cilju nastavka razgovora i pokušaja da se pronađe „modus operandi” za ono što bi trebalo da usledi.

Ponovio je i da nikome ne odgovara da se stvari zamrznu i da sve ostane po starom, te da se stoga nada da će Srbija naići na razumevanje i da će razgovori biti nastavljeni.

Vučićuručio pomoćza transplataciju srca male Ljubice

Lider SNS Aleksandar Vučić uručio je u ime stranke 10.000 evra porodici Adamić, na ime pomoći za transplantaciju srca njihovoj dvogodišnjoj devojčici Ljubica na klinici u Beču.

Srce male Ljubice iz Zasavice kod Sremske Mitrovice radi samo sa 20 odsto kapacitta i hitno joj je potrebna transplantacija srca.

Operacija je veæ zakazana, a ukupni toškovi iznose 120.000 evra, od kojih su Adamići prikupili 40.000 evra.

Vuèiæ je pozvao medije da zajedno sa njim posete porodicu male Ljubice, kako bi „motivisao i druge politièare, privrednike i ljude koji imaju više od obiènih građana, da pomognu”.

Novac se može uplatiti i na žiro-raèun broj 355-000-32-00-1047-86-34 u Vojvođanskoj banci.

Tanjug

objavljeno: 14/04/2013
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Rešenje problem Kosova za Srbiju bi bila velika stvar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2013

Prvi potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija želi da postigne sporazum sa međunarodnom zajednicom i Prištinom, ali da to bude usklađeno sa našim elementarnim državnim i nacionalnim interesima, te da bi rešenje tog problema bila "ogromna stvar za našu zemlju".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.