Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Avg.2015, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Produženje pritvora Ivanoviću pokušaj ponižavanja srpskog naroda

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da beskonačno produžavanje pritvora lideru građanske liste SDP Oliveru Ivanoviću više nema smisla i da se tu radi o kršenju osnovnih ljudskih prava i pokušaju daljeg ponižavanja srpskog naroda na Kosovu.

"Iako nema nikakvu mogućnost bekstva, iako imaju sve garancije Vlade Srbije da će on biti dostupan tužilaštvu, on je i dalje u pritvoru i niko ne razume zašto to rade, osim da bi se vršio dalji pritisak i pokušaj daljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << ponižavanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić.

Dodao je da je do sada Vlada Srbije bila veoma oprezna i da poštujući evropsko pravosuđe nije želela da se upliće u postupak, ali da to sa "beskonačnim produžavnjem pritivora Oliveru Ivanoviću nema više baš nikavog smisla".

Lideru kosovskih Srba Oliveru Ivanoviću juče je produžen pritvor do 6. oktobra, nakon čega je on u znak protesta stupio u štrajk glađu u zatvoru u Mitrovici, zahtevajući da mu se omogući odbrana sa slobode.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.