Vučić: Pritisak mi dižu problemi kada su u pitanju Kosovo i Metohija

Izvor: B92, 18.Maj.2021, 20:48

Vučić: Pritisak mi dižu problemi kada su u pitanju Kosovo i Metohija

Pritisak mi dižu problemi koje vidim u budućnosti kada su u pitanju Kosovo i Metohija, ali i situacija u regonu, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Navodi da će u avgustu biti 9 godina otkako sluša da će priznati Kosovo, a to nikako da se desi.

Kaže da smo dobili garancije da KFOR ostaje na teritoriji Kosova. On je rekao da predstavnici svih zemalja koji su bili na Brdo-Brioni procesu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žele da priznaju takozvano Kosovo ili su ga već priznali.

"Napravljena je situacija da ne možemo mi biti krivi. Mi imamo podršku jednog od tri člana Predsedništva BiH - Milorada Dodika. Uspeli smo i u Briselu da dobijemo dodatne garantije za nastavak KFOR-ovog mandata. To je veliki uspeh. Možete li da zamislite kakav bi haos izbio da se KFOR povuče", objašnjava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.