Vučić: Molim zemlje Kvinte da urazume Kurtija

Izvor: Beta, 29.Maj.2023, 21:00

Vučić: Molim zemlje Kvinte da urazume Kurtija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je večeras zemlje Kvinte da utiču na kosovskog premijera Aljbina Kurtija kako ne bi došlo do sukoba na severu Kosova."Molimo zemlje Kvinte da urazume svoje čedo jer to čedo može da izazove takvo čudo kakvo niko drugi do sada nije izazvao. Zato ih beskrajno molim da to urade jer Srbi i Srbija hoće mir i ne tražimo ništa više", kazao je Vučić u obraćanju povodom situacije na Kosovu.Vučić je rekao da je danas tokom celog dana razgovarao sa predstavnicima "najvažnijih zemalja i EU" i da će sutra u 8.00 imati sastanak sa ambasadorima zemalja članica Kvinte (SAD, Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Italija)."Verovatno neću sutra ići u Bratislavu, videćemo da li ću ići u sredu", dodao je Vučić.Vučić: Kfor uprkos garancijama nije zaštitio Srbe ni sprečio nasilno preuzimanje vlasti Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da vojnici Kfora nisu zaštitili Srbe na severu Kosova i nisu sprečili nelegalno i nasilno preuzimanje vlasti u opštinama sa srpskom većinom, iako su dali garancije da će to učiniti."Vojnici Kfora nisu zaštitili Srbe i nisu sprečili nelegalno i nasilno preuzimanje opština i nasilje kojem su Srbi bili izloženi, iako su više puta dali garancije da će to učiniti", kazao je ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Povređena 52 Srbina i 41 pripadnik Kfora, odgovoran premijer Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su danas u sukobima u opštini Zvečan povređena 52 Srbina i 41 pripadnik Kfora, te optužio premijera Kosova Aljbina Kurtija da je za to odgovoran.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vučić i Kurti otkazali susret u Bratislavi, hitno se dogovara novi

Izvor: Danas, 30.Maj.2023, 14:48

Šef evropske diplomatije Žosep Borelj i specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčak usred tenzija na severu Kosova pokušavaju da dogovore susret kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, preneo je danas Radio Slobodna Evropa (RSE).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.