Vučić: Ostaće zapisano šta smo mogli da imamo

Izvor: RTS, 02.Sep.2018, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ostaće zapisano šta smo mogli da imamo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će biti veoma teško da se dođe do sporazuma o Kosovu i Metohiji, ali da mu je veoma važno da ostane zapisano šta smo mogli da imamo i šta smo prokockali, "kao bezbroj puta do sada".
Aleksandar Vučić je rekao da je sasvim jasno da smo veoma daleko od bilo kakvog sporazuma.

"Ali, strašno je važno šta sam govorio i šta ću govoriti, jer će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << to ući u istoriju, jer će se znati šta smo mogli da imamo i šta smo prokockali kao bezbroj puta do sada. Važno je da ostane za istoriju zabeleženo", podvukao je Vučić.
Nakon obilaska radova na južnom kraku Koridora 10, deonice Gornje Polje – Caričina Dolina, upitan za kritičare koji su u emisiji Bi-Bi Sija govorili protiv promene granica i prete sukobima, naglasio je da je jako važno da se građanima Srbije kaže da nema nikakve razlike između – Rade Trajković, Momčila Trajkovića, Ramuša Haradinaja i Dimitrova, koji su učestvovali u toj emisiji.
"Svi oni smatraju da je Kosovo celo nezavisno. Ne misle oni da su to granice Srbije, već smatraju da se radi o granicama nezavisne države Kosovo. Smatraju i žele da Srbija ne dobije ništa na Kosovu i da bi bio zločin da Srbija nešto dobije", rekao je predsednik.
Naglasio je da oni neće reći, kao ni pojedina sveštena lica, koje su to granice Kosova.
"Možete da uzmete čekić i lupate do mile volje, da ih budite do zore, da mučite – ne bi rekli da je Kosovo Srbija ni za živu glavu. Oni kažu 'Kosovo je celovito i nezavisno'", rekao je Vučić i dodao da su za njih neprijatelji svi koji bi, kao i on, da sačuvaju nešto za Srbiju.
Njega je, kaže, baš briga šta pričaju, a opoziciji i kritičarima je poručio da treba da pročitaju Briselski sporazum, koji se sastoji samo od jedne strane.
"Kada već o tome pričaju, u Briselskom sporazumu smo izbegli podršku ulasku Kosova u UN, a izbegli smo i podvalu da regionalna policija za Sever bude sačinjena na osnovu 'komunističkog okruga', zbog čega bi Albanci imali 70 odsto policajaca, a mi samo 30, a danas imamo 98 odsto policajaca na severu", objasnio je predsednik.
Vučić je rekao da su oni ti koji su postavili granice Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, hapsili one koji su spaljivali te granice, lovili ih po celoj Srbiji da bi pokazali kako niko njima ne sme da se suprostavi u donošenju takvih odluka.
"Zatim su išli sa presudom Međunarodnog suda pravde i dali legitimitet nezavisnom Kosovu. Danas njima smeta što bi neko da kaže 'mi smo protiv granica na Jarinju i Brnjaku'", rekao je predsednik.
"Ne mislimo da postoje granice između Srba i Srbije. Pustite da vratimo, barem nešto da dobijemo. Oni hoće po svaku cenu da izbegnu da Srbija dobije nešto", naglasio je Vučić.
Upitan da li će se, ako se ne postigne rešenje u dijalogu, Srbija vratiti u devedesete, predsednik je rekao da se nećemo vratiti u devedesete, "iako bi neki da nas vrate u mnogo strašniju eru kriminala, kakve su bile dvehiljadite".
"Mi nećemo da se vratimo ni u devedesete ni u dvehiljadite", uveren je Vučić.
Vučić o tome kakvo će biti povećanje penzija
Zamoljen da objasni kako će se penzije povećavati i o kojim je odnosima i ciframa reč predsednik je rekao – da će penzioner koji je pre smenjenja imao penziju od 84.000 ili 85.000 dinara, sada, od oktobra, imati 93.000.
Upitan da to objasni na primeru penzije veće do 80.000, Vučić je rekao:
"Oni koji su pre smanjenja imali 84.000 i 85.000, a posle smanjenja je to bilo oko 72.000 dinara, sada će imati 93.000 i to je 20 odsto više u odnosu na ono kad su penzije smanjene i značajno više nego kad smo ušli u sređivanje javnih finansija".
Istakao je da želi da Srbija ima najveći rast u Evropi, a premijerku Anu Brnabić je, kaže, pozvao i rekao joj da pusti to šta priča MMF i da iduće godine moramo da jurimo rast od 4,5 i pet odsto.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aleksandar Vučić iskreno o podeli Kosova: Ostaće zapisano šta smo prokockali, a mogli smo da imamo

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2018

Predsednik radi na tome da ne bude granice između Srba i Srbije..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će biti veoma teško da se dođe do sporazuma o Kosovu i Metohiji, ali da mu je veoma važno da ostane zapisano šta smo mogli da imamo i šta smo prokockali, kao bezbroj puta do...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.