Vučić: Očekujem da Srbi na Kosovu prihvate državnu politiku

Izvor: Kurir, 20.Avg.2013, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Očekujem da Srbi na Kosovu prihvate državnu politiku

Vicepremijer rekao da ne voli da govori o smenama pre nego što se iscrpe sve mogućnosti da se postigne dogovor

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da većina Srba koji žive severno i južno od Ibra prihvate politiku Beograda, i poručio da će država, u kontaktu sa njihovim političkim predstavnicima, iskazivati volju za dogovor, a ne silu i bahatost.

Vučić je novinarima u Vladi Srbije rekao da ne voli >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da govori o smenama pre nego što se iscrpe sve mogućnosti da se postigne dogovor, ali da je nedopustivo da pojedini politički akteri na Kosovu i Metohiji poručuju da su za državu Srbiju a da istovremeno rade protiv njenih interesa.

"Uvek je lako nekog smeniti ali je to poslednje sredstvo, a mnogo je važnije pokušati pre toga da se dogovorite. Život nije oholost, bahatost i sila, život je bezbroj kompromisa koji svaki dan morate da postižete posebno kada je reč o vašem narodu i njegovim interesima", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.