Vučić OTKLONIO DOMINO EFEKAT Ivanovićevog ubistva

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2018, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić OTKLONIO DOMINO EFEKAT Ivanovićevog ubistva

Poseta predsednika Srbije Kosovu od velikog značaja

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocenio je da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji od prvorazrednog značaja u okolnostima kada je, kako kaže, ubistvo Olivera Ivanovića moglo da izazove paniku i da hiljade Srba napuste južnu pokrajinu.

Pročitajte i:

- Mislim da je ovako stabilizovana situacija na KiM i da je otklonjen domino efekat onoga što se dogodilo. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Niko ne može da vrati život Olivera Ivanovića, ali može da se spreči da se taj nesrećni događaj prelije na čitav narod u tom delu Srbije kao što se, recimo, dešavalo 1999. i 2004 godine - rekao je Anđeković.

Analitičar smatra i da je Vučićeva poseta tačka sa koje ozbiljnije treba krenuti u ekonomsku integraciju srpske zajednice južno od Ibra.

- Severni deo KiM naslanja se na Srbiju dok su u enklavama Srbi odsečeni od ostatka zemlje i moraju da dobiju nadu da mogu sami da žive - ukazao je Anđelković.

Prema njegovim rečima, munjevita realizacija svega onoga što je tokom razgovrara obećano građanima prvi je korak koji država treba da preduzme nakon posete predsednika Srbije KiM.

- Srpski narod na KiM živi u jako teškim okolnostima i mora da ima posebnu brigu države. Već od danas počinje realizacija svega što je obećano, a to je važno, jer se ne radi samo o pomoći pojedincima već čitavoj zajednici. To znači da svako može da očekuje da će ubuduće njegov problem biti otklonjen, od pitanja bezbednosti, stambenih problema, pomoći u lečenju - naveo je analitičar.

On je dodao da nakon posete Vučića južnoj pokrajini Srbija treba još energičnije da lobira u Briselu i drugim centrima svetske moći za svoju politiku prema KiM navodeći da se jedino takvim pristupom može učvrstiti ono što država, kako kaže, na pojedinačnom nivou čini za građane u južnoj pokrajini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.