Izvor: S media, 28.Dec.2012, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Najveće bezbednosne pretnje dolaze sa Kosova

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija opredeljena za mir, ali da je izložena brojnim bezbednosnim pretnjama i izazovima od kojih najveći potiče sa teritorije južne srpske pokrajine na kojoj uvek postoji bojazan od napada Albanaca na srpsko stanovništvo.

"Najveći bezbednosni izazov za nas je Kosovo i Metohija i sve što se događa na toj teritoriji. Uvek postoji bojazan i opasnost da bi Albanci >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << mogli da napadnu srpsko stanovništvo. Nadamo se da će to sprečavati međunarodni faktori, ali i razum kod Albanaca", rekao je Vučić.

On je podsetio da je u nedavnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama zamolio sekretara za odbranu Leona Panetu da ostavi američke vojnike na teritoriji Kosova i Metohije jer je, kako kaže, veoma važno da oni ostanu tamo kako bi mogli u svakom trenutku da zaštite srpsko stanovništvo.

"Imamo potvrdu američke strane da će nam po tom pitanju izaći u susret, pre odluke NATO Saveta u februaru, što je za našu zemlju veoma značajno", rekao je Vučić.

(S media/Tanjug)

Foto:(Betphoto/Kancelarija za saranju sa medijima Vlade Srbije/Slobodan Miljevic/DS)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.