Vučić: Ja sam kriv, ne krivite Putina

Izvor: Mondo, 22.Dec.2016, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ja sam "kriv", ne krivite Putina

Premijer srpske vlade, Aleksandar Vučić, na RTS izjavio da bi njega svet trebalo da krivi za naoružavanje ruskim avionima i raketama, a ne predsednika Rusije, Putina. Situacija sa srpskim poslanicima na Kosovu biće rešena u ponedeljak.

Foto: Tanjug, Tanja Valić Aleksandar Vučić

"Ja sam tražio oružje, jer moj je posao da brinem o bezbednosti i sigurnosti Srbije", kaže premijer Vučić o kritikama iz regiona i zapadnog sveta zbog naoružavanja Vojske Srbije sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << šest aviona "mig 29" i raketama "buk".

Vučić se u drugom Dnevniku RTS-a osvrnuo i na kritike sa društvenih mreža da se radi o "krntijama" rekavši da su "migovi 29" i dalje veoma dobri avioni i da u regionu niko nema bolje lovačke avione, a "tako će ostati u narednih 14 godina".

Predsednik srpske vlade je govorio i o problemu na severu Kosova, gde je došlo do razilaženja srpskih poslanika u skupštini samoproglašenog Kosova povodom smene potpredsednika vlade iz redova Srba.

Vučić je izjavio da će u ponedeljak 26. decembra, "biti rešeno sve u vezi sa Srpskom listom", čiji deo poslanika se vratio u Skupštinu Kosova uprkos protivljenju Beograda.

Vučić je rekao i da "ima puno poverenje" u predsednika Pokreta socijalista, Aleksandra Vulina.

"Imam puno poverenje u Vulina i tu nije reč ni o njemu ni o njegovoj stranci", rekao je Vučić za Radio televiziju Srbije.

On je rekao da je u to "bio upleten i strani faktor i neki Albanci" dodavši da je za ponedeljak sazvao sastanak na kojem će "sve biti rešeno".

Predstavnici Srba u Vladi Kosova optužili su danas Vulina da je "u prelomnom trenutku pokazao političko licemerje" i "potvrdio savez" s premijerom Kosova Isom Mustafom jer poslanike Srpske liste koji su se vratili u kosovski parlament, nije isključio iz stranke.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić ocenio je večeras u Leskovcu da među predstavnicima Srba na Kosovu "vlada jedinstvo", ali da ma "pojedinih prodanih političara" koji "trče u zagrljaj Mustafi".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.