Vučić: Italija razume našu poziciju po pitanju Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2019, 03:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Italija razume našu poziciju po pitanju Kosova i Metohije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Rimu sa potpredsednikom italijanske vlade i ministrom unutrašnjih poslova Mateom Salvinijem, a glavne teme razgovora su bilateralni odnosi, podrška Italije Srbiji na evropskom putu i problemi u dijalogu sa Prištinom.

"Važna nam je vaša podrška na evropskom putu", preneo je Vučić Salviniju, objavljeno je na Instagram nalogu predsednika Republike.

Iako ima različit stav po pitanju Kosova i Metohije, Italija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razume poziciju Srbije, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić u Rimu, nakon sastanka sa potpredsednikom italijanske vlade Mateom Salvinijem, posle kojeg je uveren da Srbija može da računa na Italiju kao iskrenog prijatelja

Vučić je podsetio da je Italija priznala Kosovo i naveo da je sa Salvinijem razgovarao o toj temi, koji mu je preneo da Italija želi da bude deo rešenja i da želi da pomogne na sve načine.

Predsednik je naglasio da Italija razume poziciju Srbije i, iako su pozicije dve zemlje različite po tom pitanju, Italija razume i naše ponašanje i, ponekad, naše frustracije.

"Mislim da možemo da računamo na Italiju kao na iskrenog prijatelja i na Salvinija kao prijatelja naše zemlje, što nije mala stvar za Srbiju", rekao je Vučić u izjavi novinarima.

On je dodao da je sa Salvinijem razgovarao i o svemu što se desilo 1999. godine, o agresiji NATO na Srbiju, te da mu je preneo da su i danas veoma otvorene i teške rane srpskog naroda zbog toga što se desilo pre 20 godina.

Posle sastanka sa italijanskim zvaničnikom, Vučić putuje u Tiranu, gde će učestvovati na Samitu  procesa Brdo-Brioni.

Kurti u Tirani sprema demonstracije protiv Vučića

Pokret "Samoopredeljenje" Aljbina Kurtija organizovaće večeras u Tirani protest protiv dolaska Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Kako navode, oni će organizovati aktivnosti kako bi na "miran i simboličan način izrazili protivljenje poseti Vučića i Dodika".

Pozvali su i medije da isprate događaj, koji je planiran za 18 sati u glavnoj gradskoj ulici, Bulevaru mučenika nacije, u blizini Skenderbeg trga i sedišta predsednika Albanije i kancelarije premijera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić danas sa ambasadorima Kvinte, posle sa Salvinijem u Italiji

Izvor: Blic, 08.Maj.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u Italiji, gde će razgovarati sa potpredsednikom italijanske vlade i ministrom unutrašnjih poslova Mateom Salvinijem.

Nastavak na Blic...

Vučić Salviniju: Važna nam je vaša podrška

Izvor: Vesti-online.com, 08.Maj.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Rimu sa potpredsednikom italijanske vlade i ministrom unutrašnjih poslova Mateom Salvinijem, a glavne teme razgovora su bilateralni odnosi, podrška Italije Srbiji na evropskom putu i problemi u dijalogu sa Prištinom...- Važna nam je vaša podrška...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.