Vučić: Hoću  budućnost, a ne da kukamo

Izvor: RTS, 14.Avg.2018, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Hoću budućnost, a ne da kukamo

U poslednih 30 godina napravili smo mnogo katastrofalnih grešaka i za to se plaća cena, ali ja ne želim da kukamo i plačemo nad sudbinom, želim život, mir i budućnost, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić kaže da je razgovarao "sa jednim važnim čovekom" i pitao ga: "Ti u stvari hoćeš celovito nezavisno Kosovo?" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << A on je odgovorio: "I to je bolje, to što bi ti dobio je samo teritorija, a ovako bismo mogli da plačemo i kukamo", prepričao je Vučić razgovor.

"Ali, ja ne želim da kukamo i plačemo nad sudbinom. Ja želim život, mir i budućnost", rekao je predsednik Vučić.
Na to, primećuje, iz opozicije dobija reakcije tipa: A, ne, ne Vučiću, ti hoćeš da nas odvojiš od zavetne politike.
"E, evo vam sad, sada ćemo svi da plačemo. Dobili ste razgraničenje kako su drugi odlučili u vreme vaše vlasti, ništa niste uradili po tom pitanju. Ja sam se mučio i borio da nešto promenim. Mogu - mogu, ne mogu - nije problem. Pa, jednog dana objasnite Srbima na KiM zašto ste vodili takvu poltiiku i zašto ne žive u Srbiji", poručio je Vučić opoziciji.
Kako je dodao, on će na vlasti biti još jedno tri godine, a o ovome će se pričati još 30 godina.
Borba, kaže, traje već vekovima, a u poslednjih 30 godina napravili smo mnogo katastrofalnih grešaka.
"Je l" mislite da se za to ne plaća cena? Ali, mi u Topličkom okrugu imamo manje Srba nego Albanaca u Podujevu, a to su četiri opštine", rekao je novinarima.
Sve ide protiv nas, ali Srbi nisu nikad voleli da gledaju u budućnost i analiziraju i kako da nešto poprave, rekao je on.
"Najviše volimo da plačemo nad svojom sudbinom. Volimo izgovore, da uvek neko drugi bude kriv. (Što mi mi ne izađemo na protest kao Rumuni, kod Erdogana pada lira). A kod Vučića ne pada dinar već godinama. Kod nas kad država nije kriva za nešto, vi ste propali. Država mora da bude kriva za sve, moramo da budemo gubitnici", rekao je Vučić.
U tom kontekstu upitao je koliko pesama imamo u kojima se slave naši uspesi - možda jednu, dve.
"Hoće li ovi što samo drže pridike da žive u Đakovici"
Problem je kada neki govore o KiM, a ništa ne znaju, ama baš ništa...a moraju da znaju jednu stvar: naši ljudi neće da žive u Kikindi, Požarevcu, Vranju ....svi idu u Beograd, Novi Sad, ili beli svet. A, ko od vas hoće da ide u Đakovicu, osim što hoćete da mi držite pridike ...Je l' ima ikoga od vas? Nema nikog, rekao je predsednik Srbije govoreći o stavovima opozicije o Kosovu i Metohiji.
"A, to je vekovna srpska zemlja, koju ćemo da čuvamo još 5.000 godina, a nema nijednog Srbina koji hoće tamo da ode", primetio je Vučić.
Kako kaže, opozicija je dovela zemlju do toga da je moguće i da neko poziva da se zabrani ulazak predsedniku Reprublike Srpske "u njegovu Srbiju".
"Imate kretene na opozicionoj sceni, to je gore od kretena, koji traže da se zabrani ulazak Dodiku da bude uhapšen. Da li ste vi normalni, na kojoj planeti živite", upitao je predsednik.
Kako je dodao, traže da se zabrani Dodiku ulazak, jer im je rekao istinu u oči.
"A pri tome vam nije rekao da ste vi tome doprineli", rekao je Vučić.
"Poziv na moje hapšene knjiški primer poziva na puč"
Šta je drugo poziv na hapšnje predsednika države nego poziv na vojni puč i krvoproliće, upitao je Vučić komentarišući pitanja novinara za "prozivke" pojedinih opozicionih predstavnika zbog njegovih stavova o rešenju kosovskog pitanja.
"Ovo je direktan, javni poziv na vojni ouč i krvoploliće, na ubistvo vrhovnog komandanta, na njegovo hapšenje", rekao je Vučić, te poručio da je očekivao da neko na to reaguje.
Ne bi, dodao je, da se meša u posao državnog tužioca, posebno s obzirom da je u pravosuđu, kako je naveo još mnogo "odlivaka" i "ispljuvaka" režima u kojem je glavna bila Demokratska stranka.
"Ali, očekivao sam da neko reaguje, jer ne postoji bolji primer da se reaguje, ali zašto tužioci ćute... kao što su navikli da ćute iz vremena Đilasa i DS, kad su ćutali na krađe... ne znam... ali pokažite mi bolji knjiški primer da je reč o pokušaju vojnog i državnog puča".
Kako je rekao, mislio je ranije kad je Dragan Vučićević, urednik Informera, pominjao državni udar, da on preteruje, ali sada kaže čini se da je to bilo tačno.
Komentarišući pozive opozicionih lidera na njegovo hapšnje, Vučić je rekao i da nije čudno da i ovde, kao i svuda u svetu, postoje fašističke stranke.
"Ali, to što taj bije žene, za to mora da odgovara, a što poziva oficire da hapse svog vrhovnog komandanta, da me ubiju, neka pričaju šta hoće", poručio je Vučić. 
"Ne postoji bojazan da će SPS da izađe iz vlade"
Predsednik Vučić izjavio je da ne smatra da će SPS da izađe iz Vlade Srbije, ali i poručio da svako kome se nešto ne sviđa može da ide, i precizirao da se to odnosi i na neke iz njegove, ali i iz drugih partija.
"Samo da se ne sedi na dve stolice", primetio je i dodao da kad to kaže misli manje na SPS, nego na neke druge ljude i u partiji koju vodi ali i u nekim drugim partijama. 
Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da, "poznavajući SPS", oni ne bi izašli iz vlade "nizašta na svetu", da bi možda mogli da promene partnere i to odmah čim bi im se ukazala prilika, ali i dodao da to ipak kaže u šali, mada je legitimna stvar da neko o tome razmišlja 
Kako je rekao to je normalno i da svako može da misli da mu je bolje sa nekim drugim i da je i to u redu. . . ali smatra da ne postoji realna opasnost od toga u ovom trenutku. 
Naveo je da je stvar u tome da je potrebno da imate legitimitet i 126 poslanika u parlamentu. 
Ponovio je da je svako slobodan da ide, da niko ne treba nikoga da zadržava, i ako se nekom ne sviđa "doviđenja".

Kako je rekao, i svako iz SNS je slobodan da ide, i poručio: "Samo nemojte na dve stolice da sedite". 
Vučić je rekao da to može da uradi ko hoće i da ode a ne da ga koristi za sve što mu treba, a onda mu "zabije nož u leđa". 
Naveo je i da tu manje i misli na SPS nego na neke druge ljude i u partiji koju vodi ali i u nekim drugim partijama.  
"Nije problem što neko ode na odmor, već što ništa ne radi"
Predsednik Srbije odbacio je spekulacije da je na odmoru u Turskoj i poručio da će kada bude na letovanju, poslati fotografiju svojim kritičarima, ali da Srbija tada neće biti u problemima u kakvima je bila.
"Da sam otišao tajno na letovanje u Tursku... Neko mi je jutros rekao da sam u Turskoj na moru, a slučajno, nikada nisam bio u Turskoj na moru. Bio sam u Istanbulu, Ankari, Eshišehiru", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara i dodao da nije problem što neko ode na odmor, već što ništa ne radi.
Kako kaže, nije razumeo šta je smisao tih spekulacija i ironičnio dodao: "Možda im nedostajem".
Dodao je da nema problem sa napadima na njega, jer se, kaže, narod ne može prevariti.
"Ne živim za 25 miliona evra, već da nešto dobro uradim za građane", rekao je Vučić aludirajući na Đilasovu imovinu. Kako je rekao, opozicija priča o ponoru, a svi ekonosmki i socijalni pokazatelji su bolji nego u njihovo vreme. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.