Vučić: Čeka nas ne lak raspored sastanaka, čuvaćemo svoje interese

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jun.2020, 10:36

Vučić: Čeka nas ne lak raspored sastanaka, čuvaćemo svoje interese

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je politički vrh Republike Srpske (RS) obavestio o činjenicama vezanim za razgovore po pitanju Kosova i naglasio da Srbija želi mir ali da će štititi svoje interese.

Vučić se sreo sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, predsednicom RS Željkom Cvijanović i predsednikom Vlade RS Radovanom Viškovićem.

"Obavestio sam ih o svemu što sam znao ili sa svim onim sa čim verujem da možemo da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se suočimo, rekao šta su principi Srbije, kako i koliko želi mir i stabilnost. Ali Srbija ima i neke svoje interese koje će morati da sačuva i zaštiti, bez obzira kakvi zahtevi i sa koje strane budu dolazili", rekao je Vučić, u zajedničkom obraćanju u Predsedništvu Srbije.

On je istakao da je pred njim "ne lak raspored", navodeći da dolazi izaslanik Evropske unije Mirlsav Lačka, da zatim odlazi u Mosku pa u Vašington, kao i da ima još nekih događaja ,ali o njima za sad ne može da govori.

Kako je rekao, taj tehniči deo, odnosno brojnost susreta, je "mnogo manje važan od suštinskog koji će biti teži za nas".

Vučić je rekao da su odnosi Srbije i RS na visokom, odgovornom, ozbiljnom, nivou postavljeni.

"Sa ponosom mogu da kažem da uvek i u svakom trenutku podržavamo jedni druge. Čuvamo leđa jedni drugima", rekao je Vučić.

On je rekao da je veoma zadovoljan saradnjom sa RS, "pragmatičnom i racionalnom saradnjom sa Bosnom i Hercegovinom" i da veruje da "možemo da napravimo da bude na još višem nivou".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vučić: Raspored sastanaka nije lak, Srbija želi mir – ali čuvaće svoje interese

Izvor: Danas, 18.Jun.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je politički vrh Republike Srpske (RS) obavestio o činjenicama vezanim za razgovore po pitanju Kosova i naglasio da Srbija želi mir, ali da će štititi svoje interese.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.