Vučić: Ako ne bude kompromisa biće katastrofa

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2019, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ako ne bude kompromisa biće katastrofa

Ako ne dođe do kompromisnog sporazuma ili dogovora oko Kosova - biće katastrofa, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vucicć.

On je u intervjuu koji je, uoči posete premijera Ðuzepea Kontea Srbiji, dao dopisniku italijanske agencije ANSA u Beogradu, ponovio šta je uslov Beograda za obnavljanje dijaloga sa Prištinom - da kosovsko rukovodstvo ukine stoprocentne takse na robu iz Srbije.

- Iako sve deluje teško i na trenutke čak i nemoguće, mi smo osuđeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na pronalaženje kompromisa. Siguran sam da ćemo uz pomoć naših evropskih prijatelja i uz podršku Rusije, Amerike, Kine i drugih zemalja moći da dođemo do rešenja - rekao je predsednik Srbije.

On je naglasio mudar i odgovoran pristup Beograda koji nije odgovorio na "maksimalističke i provokativne" mere Prištine, i to s ciljem da ne ugrozi mir i stabilnost u regionu.

- Za razliku od kosovskog rukovodstva koje svakog dana obmanju svoj narod neizvodljivim obećanjima po kojima će Priština dobiti sve a Beograd ništa, moja obaveza je da Srbima objasnim važnost kompromisa, koji nije poraz nego pobeda. Pobeda za budućnost Srbije - rekao je on.

Srbi i Albanci, po njegovim rečima, su dva najveća naroda na Balkanu i izuzetno je važno da se dogovore kako bi se garantovala regionalna stabilnost.

Predsednik Srbije je u intervjuu negirao da je ikada imao tajne susrete sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, kako su tvrdili pojedini mediji, a "čistim lažima" je nazvao vesti koje su nedavno objavljene o postojanju navodnog nacrta konačnog sporazuma Beograda i Prištine.

On je naveo da ceni posrednički rad visoke predstavnice Federike Mogerini, za razliku od kosovske strane koja kritikuje Brisel.

- Problemi su između Srba i kosovskih Albanaca, ne mogu da kritikujem Evropu koja je učinila sve što je moguće da bi održala mir - rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

VUČIĆ ZA ITALIJANSKU AGENCIJU ANSA: Ako ne bude kompromisa biće katastrofa

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2019

Ako ne dođe do kompromisnog sporazuma ili dogovora oko Kosova - biće katastrofa, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vucicć...On je u intervjuu koji je, uoči posete premijera Ðuzepea Kontea Srbiji, dao dopisniku italijanske agencije ANSA u Beogradu, ponovio šta je uslov Beograda za obnavljanje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.