Izvor: Piplmetar.rs, 10.Maj.2023, 21:30

Vučević se sastao sa španskim ambasadorom: Stav po pitanju priznanja Kosova ostaje nepromenjen

Ministar odbrane izrazio je zadovoljstvo ostvarenim nivoom saradnje u oblasti odbrane

Foto: Ministarstvo odbrane


Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Španije Raulom Bartolomeom Molinom, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Ministar Vučević zahvalio je na principijelnom stavu Kraljevine Španije po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << „Kosova“, kao i za nedavno glasanje povodom zahteva Prištine za članstvo u Savetu Evrope, što je pokazatelj doslednosti u poštovanju suverenosti drugih država. On je naglasio da Srbija snažno podržava teritorijalni integritet Kraljevine Španije i ukazao na iskreno prijateljstvo dveju država.
Ministar odbrane izrazio je zadovoljstvo ostvarenim nivoom saradnje u oblasti odbrane i istakao zajedničko učešće u multinacionalnim operacijama, a posebno zajednički angažman u misiji Ujedinjenih nacija UNIFIL u Libanu.
On je ukazao na opredeljenost za nastavak vojno-vojne saradnje i razvoj saradnje u domenu vojne industrije, kao i značaj nastavka započetih aktivnosti vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje poput profilisanja daljih oblika saradnje na nivou istraživačko-razvojnih ustanova i odbrambenih industrija dve zemlje.
Ambasador Molina poručio je da stav Kraljevine Španije o nepriznavanju takozvanog „Kosova“ ostaje nepromenjen i da ova zemlja nastavlja da snažno podržava zahteve Srbije za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta.
On je, takođe, ocenio da postoji prostor za unapređenje saradnje u oblasti odbrane, posebno u odbrambenoj industriji i istakao spremnost Kraljevine Španije za nastavak zajedničkog angažovanja u multinacionalnim operacijama, kao i intenziviranje vojno-vojne saradnje. Ambasador Molina pohvalio je profesionalni odnos pripadnika Vojske Srbije koji se angažuju u okviru španskog kontingenta u Sektoru Istok u misiji UNIFIL u Libanu.
(Telegraf.rs)


Video: Ministar Vučević položio venac na Spomenik Neznanom junaku povodom Dana pobede

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Priče sa Weba

Najnovije iz rubrike Vesti

Video dana

Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.