Voleli bismo da sporazum postignemo ujutru

Izvor: B92, 16.Dec.2019, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Voleli bismo da sporazum postignemo ujutru"

Priština -- Predsednik Demokratskog sveza Kosova, Isa Mustafa, izjavio je u ponedeljak da bi voleo da sporazum budu postignut ujutru.

Mustafa postizborni koalicioni sporazum sa Pokretom Samoopredeljenje uslovljava zahtevom da funkcija kosovskog predsednika pripadne njegovoj stranci.

Kako prenosi prištinska Gazeta Expres, Mustafa je za T7 rekao da ulažu napore da sporazum bude postignut.

"I mi želimo da to učinimo sutra ujutro, ulažemo napor", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mustafa.

Mustafa je potvrdio da se u ponedeljak neće sastati sa liderom Samoopredeljenja, Albinom Kurtijem, ali nije rekao kada će se ponovo sastati.

"Danas nemamo sastanak sa liderom Pokreta Samoopredeljenje", rekao je Mustafa uoči sastanka sa šefovima lokalnih stranačkih organa.

Kurti i Mustafa su se do sada četiri puta sastali od potvrdjivanja izbornog rezultata, 27. novembra, ali sporazum o raspodeli funkcija nisu postigli.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.