Vojnici ubijali pse i mačke na Kosovu, pa vraćeni u Austriju

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2015, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojnici ubijali pse i mačke na Kosovu, pa vraćeni u Austriju

Nekoliko austrijskih vojnika, pripadnika kontingenta međunarodnih snaga na Kosovu (Kfor), vraćeni su u zemlju zbog ubijanja pasa i mačaka u kampu Kfora na severu Kosova, saopštila je u utorak austrijska vojska.

Jedan podoficir i dva vojnika u kampu "Noting Hil", na severu Kosova, ubili su jednog psa i više mačaka, a sa tim je bio upoznat i jedan oficir, ističe austrijska vojska.

Podoficir i dva vojnika su već su povučeni sa službe, navodi se u saopštenju. Oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su krajem prošle nedelje vraćeni u Austriju, nakon što su sredinom nedelje ubili životinje koje su se slobodno kretale kampom.

Ubijanje životinja prijavio je jedan pripadnik austrijskog kontingenta Kfora, saopštio je pukovnik Mihael Bauer. On je istakao da je pokrenut disciplinski postupak protiv tri vojnika, koji su od početka aprila bili na dužnosti na Kosovu.

- Oni su morali prevremeno da završe učešće u mirovnoj misiji van zemlje - dodao je Bauer.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.