Vljora Čitaku radila na podeli Kosova

Izvor: B92, 28.Okt.2021, 14:55

"Vljora Čitaku radila na podeli Kosova"

Poslanik Samoopredeljenja Haki Abazi traži da se privedu pravdi gradonačelnik Prištine Špenda Ahmetija i bivša ambasadorka tzv. Kosova u SAD Vljora Čitaku.

Kako navodi, oboje su radili na podeli Kosova, prenosi "Reporteri".

Bivši zamenik premijera Haki Abazi je rekao da su Ahmeti i Čitaku počinili "neustavne radnje".

"Državno tužilaštvo mora da deluje protiv svakoga ko čini neustavne radnje i ko je protiv teritorijalnog integriteta", rekao je Abazi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Abazijeva izjava usledila kao reakcija na objavu na Tviteru bosansko-hercegovačke političarke Sabine Čudić, koja je rekla da je na sastancima sa Špendom Ahmetijem, kao predstavnikom kosovskog pregovaračkog tima, i Vljorom Čitaku kao ambasadorkom samoproklamovanog Kosova u SAD, shvatila da tzv. Kosova nije protiv razmene teritorija sa Srbijom.

"Oni su podržali podelu Kosova na zvaničnim funkcijama, Vljora Čitaku kao ambasadorka Kosova i Špend Ahmeti, kao gradonačelnik Prištine. Ovo smo govorili sve vreme, sada sa dokazom o tome na Tviteru Sabine Čudić", rekao je Abazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.