Vlajki: Srbi misle da im je Kosovo teret

Izvor: Vesti-online.com, 11.Nov.2011, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlajki: Srbi misle da im je Kosovo teret

Potpredsednik Republike Srpske Emil Vlajki rekao je večeras na Palama da situacija na severu Kosova i Metohije podseća na Varšavski geto iz 1944. godine, kada su se ljudi na isti način digli na ustanak protiv onih koji su ih okupirali.

Vlajki je rekao novinarima da je na Kosmetu tragično i da je narod, oko 50.000 ljudi, okruženo bodljikavom žicom i barikadama, a da je ''situacija za plakanje''.

''Oni su sve vreme opkoljeni s jedne strane Kforom i Euleksom, a sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << druge strane Albancima, a pored toga sami su stavili barikade i žice oko sebe. To je situacija koja podseća na ono što su Jevreji doživljavali u Drugom setskom ratu'', ocenio je Vlajki.

Prema njegovim rečima, bilo bi mnogo bolje kada bi se srpski narod s druge strane administrativne linije pridružio svojoj braći na Kosmetu, jer kada bi NATO i oni koji vode međunarodnu politiku protiv Srba a u korist Albanaca, videli da je čitav narod uz njih "onda oni ne bi vodili ovakvu politiku koju sad vode".

''Bojim se, nažalost, da je indoktrinacija srpskog naroda u Srbiji bila takva da oni misle da je Kosmet neki balast oko vrata i jedva čekaju da se toga reše'', naveo je Vlajki.

On je dodao da večeras kreće za Kosovsku Mitrovicu, gde je pozvan da održi predavanje o uticaju geostrategije međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji i da će to biti njegova treća poseta narodu na Kosmetu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.