Izvor: S media, 11.Maj.2013, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladika Atanasije: Nikome nisam pretio, to je bio "vapajni krik"

Penzionisani vladika Atanasije Jevtić tvrdi da on sa protesta protiv briselskog sporazuma na beogradskom Trgu Republike nikome nije pretio, već da je to što je rekao bio "vapajni krik".

Vladika Atanasije je u izjavi dostavljenoj medijima, premijeru Ivici Dačiću i patrijarhu Irineju, naveo da je pravo svakog slobodnog Srbina da bude patriota bez obzira na to koje, kako kaže, odelo da nosi i koju službu Bogu i narodu da vrši.

On kaže i da je protekle >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dane proveo na Kosovu i Metohiji i da je odande u Beograd došao veoma potresen.

Vladika premijeru i patrijarhu govori da su, osim njega i Amfilohija i manastir Devič u Drenici, na Kosovu i Metohiji, i igumanija tog manastira Anastasija, takođe, Crkva.

On je Dačića i patrijarha pozvao da, kako kaže, pročitaju, "smirene, ali gorke reči" igumanije Anastasije.

Vladika Atanasije je podsetio i da je manastir Devič 1941. godine bio pod Hitlerom, a 2004. godine u martovskom pogrom do temelja spaljen.

“I igumanija Anastasija i manastir Devič takođe su Crkva, i to i zemna i nebesna, a ne samo zvanični portparol SPC”, naveo je vladika Atanasije.

Vladika Atanasije na jučerašnjem protest protiv briselskog sporazuma rekao da ni ubijenog premijera Zorana Ðinđića nije interesovala “nebeska Srbija, a kako je on završio “Bog neka sudi”.

Amfilohije: Šta je bilo neprikladno?!

Mitropolit Amfilohije pojasnio da je njegov govor bila "jektenija za upokojenje Vlade i Skupštine Srbije i njihovo Vaskrsenje". Opširnije OVDE.

(Tanjug)

Foto: Infobiro
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.