Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Avg.2019, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladika Arsenije: Gde su crkve na Kosovu tamo je ostao i narod

Vladika niški Arsenije osveštao je danas crkvu Svete Petke u Donjoj Trnavi i istakao da su se Srbi uvek okupljali oko Crkve, da je i danas tako jer "gde god su ostali hramovi i manastiri na Kosovu ostao je i narod, a tamo gde njih nema nema ni naroda".

"Izuzetno je značajno to što se u Toplici grade novi i obnavljaju stari sveti hramovi jer to je pokazatelj da se ljudi vraćaju veri", rekao je vladika Arsenije prilikom osveštanja crkve, koju je narod izgradio sopstvenim sredstvima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović je rekao da lokalna samouprava pomaže izgradnju novih crkvenih objekata i dodao da se u tom gradu uz pomoć Gradske uprave uveliko gradi nova crkva Svetog Đorđa.

Izgranja crkve Sveta Petka počela je pre 13 godina.

Među onima koji su pomogli da bude završena su i Vlada Srbije, Grad ProkupljeŠumsko gazdinstvo Toplica iz Kuršumlije, livnica "Metalurg" i Tasić kop iz Prokuplja, mesna zajednica "Zeoke" iz Mladenovca kao i Sava Veljković koji je poklonio plac za gradnju crkve.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici Vojske Srbije i brojni građani.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vladika Arsenije: Gde su crkve na Kosovu tamo je ostao i narod

Izvor: Danas, 08.Avg.2019

Vladika niški Arsenije osveštao je danas crkvu Svete Petke u Donjoj Trnavi i istakao da su se Srbi uvek okupljali oko Crkve, da je i danas tako jer "gde god su ostali hramovi i manastiri na Kosovu ostao je i narod, a tamo gde njih nema nema ni naroda". Članak Vladika Arsenije: Gde su crkve na Kosovu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.