Vladi predloženo: Uvedite obavezan PCR testa za putnike s tzv. Kosova

Izvor: B92, 19.Avg.2020, 12:44

Vladi predloženo: Uvedite obavezan PCR testa za putnike s tzv. Kosova

Skoplje -- Komisija za zarazne bolesti Severne Makedonije donela je danas odluku o uvođenju obaveznog PCR testa i za putnike sa Kosova koji su u tranzitu.

Ministar zdravlja Venko Filipče je na Fejsbuku napisao da je Vladi Severne Makdonije predloženo da tranzitni putnici sa Kosova treba da na ulasku pokažu negativan PCR test ne stariji od 72 sata.

Takav predlog komisije stigao je pošto su na tri subotnja leta iz Skoplja za finski grad Turku bila 42 pozitivna putnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << medju kojima je najviše onih sa pasošem Republike Kosovo.

Filipče je juče najavio moguće uvodjenje PCR testa i za tranzit kroz Severnu Makedoniju, jer su najbrojniji putnici koji lete iz Skoplja za evropske zemlje državljani Kosova.

Vlada u Skoplju je 9. jula ponovo uvela ubavezan PCR test za ulazak gradjana Srbije, Crne Gore, BiH i Kosova u Severnu Makedoniju, ali je omogućila tranzit za letove sa dva makedonska aerodrome bez tog medicinskog dokumenta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Severna Makedonija uvodi PCR test za putnike sa Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2020

Severnomakedonska Komisija za infektivne bolesti predložila je danas obavezno PCR testiranje na novi korona virus za sve putnike koji sa Kosova prolaze kroz Severnu Makedoniju...Tranzitni putnici dužni su da pokažu negativan PCR test na virus kovid-19 ne stariji od 72 sata na graničnom prelazu, navelo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.