Vlada da pošalje jasnu poruku kosovskim Srbima

Izvor: RTS, 18.Sep.2013, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada da pošalje jasnu poruku kosovskim Srbima

Oliver Ivanović, kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice, apelovao na Vladu da jasno kaže Srbima na Kosovu šta će biti sa njihovim radnim mestima nakon lokalnih izbora 3. novembra.

Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Oliver Ivanović pozvao je Vladu Srbije da jasno kaže Srbima na Kosovu šta će biti sa njihovim radnim mestima nakon lokalnih izbora 3. novembra.

Ivanović je nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU na Kosovu Samuelom Žbogarem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novinarima rekao da Vlada jasno mora da kaže šta će biti sa radnim mestima zaposlenih u zdravstvu, obrazovanju, lokalnim samoupravama, policiji.

"Nadležni ministri moraju da shvate svu ozbiljnost situacije, dođu i kažu ljudima na šta mogu da računaju. Ako odgovorna osoba ne demantuje one koji zagovaraju bojkot izbora tvrdeći da će zaposleni ostati bez radnih mesta, mislim da će ta priča ostati u narodu", ocenio je Ivanović.

Žbogar je rekao da su lokalni izbori značajni, jer će građani odlučiti o predstavnicima koji će rešavati puno lokalnih problema.

"Ove godine planirali smo 15 miliona evra za severno Kosovo, a u iduće dve godine od 30 do 40 miliona dodatnih sredstava za različite projekte", rekao je Žbogar i dodao da je od Ivanovića, kao jednog od kandidata želeo da čuje šta prvo treba uraditi u gradu u narednom periodu.

Žbogar je dodao da će EU biti posmatrač na izborima, i da će biti angažovano oko 100 ljudi u svim opštinama.

"Lokalni izbori su prilika da građani izaberu ljude koji će ih voditi i bilo ko da bude izabran biće priznat od strane međunarodne zajednice što do sada nije bilo očito", dodao je Žbogar.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ivanović pozvao Vladu da pošalje jasnu poruku Srbima na KiM

Izvor: Blic, 18.Sep.2013

Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Oliver Ivanović pozvao je danas Vladu Srbije da jasno kaže Srbima na Kosovu šta će biti sa njihovim radnim mestima nakon lokalnih izbora 3. novembra...Ivanović je nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU na Kosovu Samuelom Žbogarom novinarima rekao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.