Izvor: Beta, 05.Jun.2018, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Kosova osudila entički motivisane incidente i zatražila hitnu istragu

Vlada Kosova zabrinuta je i osudjuje nedavne medjuetnički motivisane incidente koji negativno utiču na odnose medju zajednicama, saopštila je Vlada Kosova i pozvala sve gradjane da saradjuju sa organima reda ako imaju informacije o tim incidentima. "Vlada Kosova zahteva od nadležnih organa da što pre rasvetle razloge i motive tih slučajeva i da se njihovi počinioci privedu pravdi. Takvi slučajevi ometaju napore institucija za izgradnju demokratskog i inkluzivnog društva", navodi se u izjavi.Medjutim Policija Kosova je juče u saopštenju ocenila da poslednji incidenti nemaju medjutničku pozadinu i da je svako takvo delo krivično, bez obzira ko ga izvrši.Policija je ocenila i da je stanje na Kosovu mirno i stabilno, mada "uz povremene incidente različitih priroda", dodavši da su vlasti učinile sve kako ti slučajevi ne bi uticali na opštu bezbednost."Osnovno pravo svakog gradjanina je da živi i deluje slobodno, bez straha, bez obzira na starosnu dob, pol, versku ili etničku pripadnost...", kaže se u saopštenju Policije Kosovo juče dostavljenom medijima.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vlada Kosova osudila entički motivisane incidente i zatražila hitnu istragu

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jun.2018

Vlada Kosova zabrinuta je i osuđuje nedavne međuetnički motivisane incidente koji negativno utiču na odnose među zajednicama, saopštila je Vlada Kosova i pozvala sve građane da sarađuju sa organima reda ako imaju informacije o tim incidentima..."Vlada Kosova zahteva od nadležnih organa da što...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.