Izvor: JUGpress.com, 25.Maj.2023, 08:46

Vlada Kosova finansira posetu predstavnika Albanaca Evropskom parlamentu

PRIŠTINA-BUJANOVAC-PREŠEVO

Vlada Kosova finansira posetu predstavnika Albanaca iz Bujanovca i Preševa Evropskom parlamentu sa namerom da pokažu diskriminaciju koju vrši Srbija nad ovim svojim stanovnicima.

Vlada Kosova je na jučerašnjoj sednici izdvojila 17.350 evra za finansiranje posete grupe od 10 predstavnika Preševske doline Evropskom Parlamentu, pišu mediji na albanskom.

U obrazloženju ove tačke, zamenik premijera Besnik Bislimi je rekao da ovo ide >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u prilog pokretanju pitanja diskriminacije i problema sa kojima se suočavaju Albanci u Preševskoj dolini.

“S obzirom na situaciju i izazove Albanaca u Preševskoj dolini i potrebu internacionalizacije pitanja tamošnje Albanske zajednice i rešavanja problema sa kojima se tamo suočavaju Albanci, neophodno je da preduzmemo korake da pokrenemo pitanje Preševske doline do najviših nivoa relevantnih evropskih faktora. Konačno, dobili smo zahtev da podržimo posetu Albanskog političkog faktora iz Doline Evropskom Parlamentu. Zahtev se sastoji od poseta, sastanaka sa poslanicima EP tokom sednice”. Bislimi je rekao da ovo predstavlja dobru priliku da se razotkrije diskriminacija Albanaca u Preševskoj dolini. U međuvremenu, premijer Aljbin Kurti rekao je da je ovaj predlog-odluka o izdvajanju budžeta za podršku Albanskom nacionalnom savetu i predstavnicima Preševa, Medveđe i Bujanovca za unapređenje i očuvanje prava tamošnjih Albanaca”, prenose mediji. (kraj) RO/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.