Vlada Kosova demantuje da na Kosovo ne mogu da uđu novine

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Kosova demantuje da na Kosovo ne mogu da uđu novine

Priština -- Vlada Kosova kao "propagandu iz Srbije" demantuje da se na Kosovu posle uspostavljanja takse ne dozvoljava ulazak i štampe iz Srbije.

Kako piše portal zeri.info u izjavi Kosova se ističe da su pod "propagandom srpskih zvaničnika" i neke međunarodne organizacije i institucije.

"Ističemo da taksa od 100 odsto, kao pravo Kosova da čuva svoj suverenitet, ni na koji način ne dovodi u pitanje pravo podele štampe i informisanja pripadnika ni jedne zajednice", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi portal.

"Zajednice i njihovi pripadnici imaju pravo da stvore i koriste svoje medije. Zajednice i njihovi pripadnici imaju rezervisane frekvencije za elektronske medije što je uređeno zakonom i međunarodnim standardima. Kosovski zakoni su omogućili pripadnicima zajednica i da budu deo organa upravljanja mnogih medijskih institucija medije", kaže se u izjavi Vlade Kosova.

U izjavi se ističe da je juna 2013. godine počelo emitovanje programa drugog kanala RTK u kojem je 85 odsto programa na srpskom jeziku i 15 odsto na jezicima drugih zajednica.

"Pritisci od strane srpskih vlasti i laži ne služe pravdi, niti procesu integracije", kaže se u izjavi i dodaje da će Vlada Kosova "učiniti sve da obezbedi sva ustavna prava za sve građane Kosova i posebno za srpsku zajednicu na Kosovu".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.