Vjosa priznala: Pukla tikva?

Izvor: B92, 08.Jun.2023, 09:17

Vjosa priznala: Pukla tikva?

Priština -- Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani je komentarisala neslaganja premijera Aljbina Kurtija sa međunarodnom zajednicom, posebno sa SAD-om.

Ona je rekla da se ponekad dešava i da između prijatelja i članova porodice postoje nesuglasice, prenosi Albanijan post.

Osmani je istakla da ne postoje neslaganja sa međunarodnom zajednicom na polju evroatlantske integracije regiona, i da su saveznici Kosova razlog njegovog uspeh.

"Čak i među najboljim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prijateljima, i među porodicom, ponekad imate nesuglasice. Tamo gde nemamo nesuglasica sa međunarodnom zajednicom jesu evroatlantske integracije regiona. Ne verujem da imamo nesuglasice sa međunarodnom zajednicom ni u našim zajedničkim naporima da ojačamo suverenitet, teritorijalni integritet kao i našu nezavisnost. U stvari, razlog zašto je Kosovo bilo uspešno, osim stabilnosti svog naroda, bio je i taj što smo imali saveznike na našoj strani", rekla je Osmani za Rojters.

Pročitajte još:

Kurti popušta?

Ipak je ultimatum? Rečeno mu je: Bićeš persona non grata, američka vojska se povlači...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.