Vjosa je stigla

Izvor: B92, 03.Sep.2023, 20:04

Vjosa je stigla

Tzv. kosovska predsednica Vjosa Osmani, na poziv albanskog predsednika Bajrama Begaja, boraviće u dvodnevnoj poseti Albaniji.

Predviđeno je da u Albaniji Vjosa Osmani održi niz sastanaka, saopšteno je iz Predsedništva.

Osmani će prvo dočekati albanski predsednik, nakon čega će biti organizovana konferencija za medije, a uveče će za delegaciju tzv. Kosova biti priređena večera kojoj će prisustvovati suprug kosovske predsednice Prindon Sadriu i prva dama Albanije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Armanda Begaj.

Tokom dvodnevne posete, Osmani će se sastati i sa albanskim premijerom Edijem Ramom, kao i predsednicom Skupštine Albanije Ljinditom Nikoljom.

Takođe, na sajtu presedništva navodi se da će Osmani prisustvovati danu Majke Tereze, a kosovska predsednica će piscu Ismailju Kadareu uručiti Ukaz o državljanstvu Kosova.

U gradu Beratu, Osmani će se sastati sa gradonačelnikom Ervinom Demom, a biće joj uručena i najviša titula grada "Pokrovitelj zamka".

Takođe, Osmani će se u Draču sastati sa tamošnjim gradonačelnikom Emirianom Sakom i posetiti Carinsku ispostavu Kosova u luci Drač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.