Više tužilaštvo u Beogradu pozvalo osumnjičenog novinara Ivana Maksimovića na saslušanje

Izvor: KMnovine.com, 23.Jun.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više tužilaštvo u Beogradu pozvalo ''osumnjičenog'' novinara Ivana Maksimovića na saslušanje

Ivanu Maksimoviću, novinaru portala KM novine i dopisiniku Magazina Tabloid“ iz Kosovske Mitrovice, stigao je 21. juna poziv za saslušanje ne baš jasnim povodom.



   
Ivan Maksimović (na jednoj od izložbi svojih dokumentarnih fotografija sa KiM) osim svojim tekstovima, takođe fotografijama i video zapisima svedoči stanje na Kosovu i Metohiji van uticaja političkih ili drugih interesnih >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << sfera, onako kako ljudi na terenu govore.    


Naime, Više javno tužilaštvo u Beogradu poziva novinara Ivana Maksimovića da "u svojstvu osumnjičenog" u ponedeljak, 25. juna, dođe u prostorije ovog Suda "radi davanja izjave u predistražnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje" da je učinio krivično delo Ugrožavanja sigurnosti iz člana 138. st. 3 u vezi st 1 KZ i to po krivičnoj prijavi Službe za borbu protiv organizovanog kriminala - Odeljenja za visokotehnološki kriminal!

Iako nema preciznih navoda o kom se to "krivičnom delu radi", datum navodnog podnošenja prijave, 09. maj ove godine, upućuje na zaključak da se radio o tekstu objavljenom na našem portalu a pod nazivom "Postoji li za Vučića drugo rešenje osim metka?!".

Ukoliko se zaista radi o ovom tekstu onda to unosi zabunu jer Maksimović nije njegov potpisnik. U tom slučaju je sasvim izvesno da se dovođenjem novinara u vezu po ne baš razumnoj osnovi, u stvari radi o političkom progonu.

   
Više javno tužilaštvo    




Maksimović je, inače, jedini novinar sa Kosova i Metohije koji proteklih godina izveštava, piše i argumentovano razotkriva kriminalnu strukturu vladajućeg režima i izdaju Kosova i Metohije koja se neskriveno sprovodi.

Na ovaj zaključak upućuje i činjenica da su zbog istog teksta ovog novinara na najgnusniji način napali jedino režimski tabloidni listovi "Informer" i "Srpski telegraf" takođe bez ikakvog osnova. Onaj prvi je još i preciznije isticao upravo angažman ovog novinara u Magazinu Tabloid čiji su urednik i redakcija jedini koji omogućavaju da se činjenično utvrđena istina u tekstovima Ivana Maksimovića prezentuje domaćoj javnosti.



Maksimović je sutradan, 22. juna, zvaničnim dopisom obavestio Sud da iz ličnih razloga, koje je uredno dokumentovao, nije u mogućnosti da se tog datuma pojavi na Sudu i uputio zahtev da mu se, kako to predviđa i garantuje zakonodavstvo Republike Srbije, saslušanje organizuje u Kosovskoj Mitrovici prema njegovoj adresi boravka.



Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2018 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.