Više od sto poternica za OVK

Izvor: RTS, 18.Apr.2012, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od sto poternica za OVK

Postoji više od sto poternica raspisanih za bivšim pripadnicima OVK koji se sumnjiče za zločine nad Srbima na Kosovu, rekao tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević. Kad postanu dostupni srpskim organima gonjenja, biće uhapšeni, naveo Vukčević.

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je da postoji još više od sto poternica raspisanih za bivšim pripadnicima OVK koji se sumnjiče za zločine nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

"Kad postanu dostupni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << srpskim organima gonjenja, biće uhapšeni i procesuirani u skladu sa zakonom i dokazima koje imamo protiv njih", rtekao je Tanjugu Vukčević.

Na administrativnom prelazu Merdare u subotu, 14. aprila, uhapšen je bivši pripadnik OVK Mark Kasnjeti zbog sumnje da je počinio ratni zločin nad srpskim civilima u Prizrenu 1999. godine, a potom mu je određen pritvor od 30 dana.

Vukčević je juče tvrdnje sa Kosova da je hapšenje Kasnjetija politički motivisano odbacio kao neprihvatljive.

Kasnjeti je u ponedeljak saslušan na okolnosti izvršenja krivičnog dela u Tužilaštvu za ratne zločine, a za danas je zakazan nastavak istrage saslušanjem svedoka.

Predmet protiv Kasnjetija formiran je na osnovu fotografije dobijene od oštećenih, na osnovu čega je ustanovljena njegova potencijalna odgovornost, rekao je ranije Tanjugu zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić.

Na toj fotografiji vidi se kako Kasnjeti sa još tri pripadnika OVK maltretira dva civila kojima su ruke vezane žicom na leđima, dok ih oni udaraju kundacima i sprovode u logor.

U koordinaciji sa MUP-om, Tužilaštvo za ratne zlošine, u ovom slučaju, postupaće u skladu sa novim Zakonikom o krivičnom postupku i odredbama o tužilačkoj istrazi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vukčević: Još više od sto poternica za pripadnicima OVK

Izvor: S media, 18.Apr.2012

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je danas da postoji još više od sto poternica raspisanih za pripadnicima OVK koji se sumnjiče za zločine nad Srbima na Kosovu i Metohiji....."Kad postanu dostupni srpskim organima gonjenja biće uhapšeni i procesuirani u skladu sa zakonom i dokazima...

Nastavak na S media...

Još stotinu optužnica protiv OVK

Izvor: B92, 18.Apr.2012

Beograd -- Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je da postoji još više od sto poternica raspisanih za pripadnicima OVK koji se sumnjiče za zločine nad Srbima..."Kad postanu dostupni srpskim organima gonjenja, biće uhapšeni i procesuirani u skladu sa zakonom i dokazima koje imamo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.