Izvor: BanjalukaLive.com, 10.Maj.2013, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(Video/ Foto) Hiljade ljudi na protestu protiv briselskog sporazuma

Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije protestuju danas na beogradskom Trgu Republike kako bi izrazili neslaganje sa briselskim sporazumom. Početak skupa pod nazivom "Ostajemo u Srbiji" simbolično je zakazan u 12.44 sati, što simbolizuje Rezoluciju SB UN 1244 o Kosovu i Metohiji. Predsjednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić poručio je da Srbi sa sjevera Kosova ne drže Srbiju kao taoca i ne smetaju joj da se domogne evropske budućnosti. Srbi na KiM nisu junaci i vitezovi kneza Lazara ali nisu ni profiteri ni oni koji drže Srbiju kao taoca, rekao je Ristić na skupu u centru Beograda pod Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/globus/video-foto-hiljade-ljudi-na-protestu-protiv-briselskog-sporazuma.html)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Beograd: Završen miting Srba sa Kosova

Izvor: Večernje novosti, 10.Maj.2013

BEOGRAD - Miting Ostajemo u Srbiji završen je oko 15 časova zahtevom organizatora da se Ustavni sud izjasni o briselskom sporazumu, za koji su učesnici protesta ocenili da je predaja Kosova, i najavili novo okupljanje u Beogradu za 28. jun ove godine.Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije protestovali...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.