Vicepremijer razgovarao sa generalnim sekretarom MIP-a Italije

Izvor: BKTV News, 06.Feb.2014, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vicepremijer razgovarao sa generalnim sekretarom MIP-a Italije

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa generalnim sekretarom Ministarstva inostranih poslova Italije Mikeleom Valensisom, koji je rekao da je Vlada Italije izgradila program prioriteta predsedavanja Unijom, koje počinje 1. jula, u kojem Srbija ima posebno mesto.
Vučić je potvrdio da su odnosi dve zemlje prijateljski i veoma bliski i da je Italija jedna od najpouzdanijih partnera Srbiji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.
On >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je zahvalio na podršci Rima evropskim integracijama Srbije i rešavanju pitanja Kosova i Metohije. Vučić je posebno istakao da su italijanske kompanije dobrodošle u Srbiju i dodao da će se ubuduće stvarati još povoljniji uslovi za strane investicije.
Mikele Valensis je podvukao značaj kontinuiteta prijateljskih odnosa i naglasio da će Italija i dalje podržavati evropsku perspektivu Srbije. On je rekao da će za vreme predsedavanja pomagati Srbiji i da će nastojati da se otvore nova poglavlja.
Teme razgovora bile su i situacija u regionu i nastavak dijaloga Beograd – Priština, navedeno je u saopštenju.
Izvor: tanjug.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Italija najpouzdaniji partner Srbiji!

Izvor: Telegraf.rs, 06.Feb.2014

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa generalnim sekretarom Ministarstva inostranih poslova Italije Mikeleom Valensisom, koji je rekao da je Vlada Italije izgradila program prioriteta predsedavanja Unijom, koji počinje 1. jula, a u kojem Srbija ima posebno mesto....

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.